Şahinbey'de Coşkulu Kutlama

Gaziantep'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 89

Gaziantep'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Kırkayak parkında bulunan Şahinbey anıtı, Kilis yolu üzerinde bulunan Şehit Şahinbey'in mezarında ve Şıh Camii bahçesinde bulunan şehit Karayılan'nın mezarı başında anma törenleri yapıldı.
Kırkayak parkında başlayan törende Şahinbey'in anıtına Şahinbey Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şahinbey Belediye Başkanlığı tarafından çelenk konuldudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler kahramanlık ve kurtuluş şiirleri okudu.
Şahinbey Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'unda katıldığı törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in adını tarihin derinliklerinden, sıfatını ise Milli Mücadeledeki kahramanlıklarla dolu müdafaasından aldığını söyledi. Antep destanının, kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle hep birlikte kazanılmış eşsiz bir zafer olduğunu herkesin bildiğini dile getiren Başkan Tahmazoğlu, "Şüphesiz ki Fransız işgali altında gösterilen inanç ve kararlılık Türk
tarihinin altın sayfalarına geçmiş, bu yönüyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu sebepledir ki, Gazilik unvanıyla onurlandırılan tek kent olma şanına sahiptir. Nitekim birçok uygarlığı bağrında barındıran, sanayileşmenin ve hızlı kentleşmenin önderi olan Gaziantep'imiz için Ulu Önder Atatürk, "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki. Antepliler yalnız Antep'i değil Anadolu'yu da kurtardılar" sözleriyle destanın sadece bu şehir için değil, tüm Anadolu halkının istikbalini oluşturduğunu vurgulamıştır.
Gaziantep, Gazilik unvanını fazlasıyla hak eden, değerli şehitlerimizin, gazilerimizin, o mücadeleyi gören, yaşayan ve bilen insanlarımızın dünyaya tanıttığı kahramanlık destanının sahibi bir kenttir. Bu kutsal mücadelenin hatıralarda taze kalması ve ecdadımızın kimler olduğunu, hangi zor şartlar altında mücadele ettiklerini hatırlamak ve zihinlerimizde hep taze tutmak amacıyla, biz Şahinbey Belediyesi olarak Savaş Müzesini vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz sunmuş bulunmaktayız" dedi. Tahmazoğlu, "Tüm
halkımızın; hem kendilerinin, hem misafirlerinin rahatça gezebilecekleri ve o şanlı günleri bir daha hatırlamaları için tasarlanmış güzel ve örnek bir müzedir. Atalarımızdan bize miras kalan bu vatan toprağını gelecek nesillere aktarmak her Türk vatandaşı için milli bir görevdir. Bu bağlamda, Gaziantepli olduğum için gurur ve onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. uncu yıldönümünü yürekten kutluyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda
canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi saygıyla anıyor, hemşerilerimizin bu mutlu ve onurlu gününü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum" diye konuştu.
Daha sonra Kilis yolu üzerinde bulunan Şahinbey'in mezarına devam eden kutlamada Şahinbey'in mezarına buket konarak Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat tarafından dua okundu. Şehit Karayılan'ın mezarı başında yapılan anma programı sonrasında Şehit aileleri derneği ziyaret edildi. Ziyarette şiir okuyan Şehitler Sosyal Tesisi Anasınıfı öğrencileri dinleyenleri coşkuya boğdu. Kutlama programı öğrencilerin Gaziantep Savaş Müzesine yaptıkları gezilerle son buldu.