Muay-thai Dünya Şampiyonundan Sitem

Tayland'ın Bangkok kentinde düzenlenen Muay-Thai Dünya Şampiyonası'nda

Muay-thai Dünya Şampiyonundan Sitem
67 kiloda Dünya Şampiyonu olarak Türkiye'ye altın madalya kazandıran Adanalı sporcu Nurhayat Hiçyakmazer, kendisini tüm Adana'nın tanıdığını ancak yeterli desteği göremediğini söyledi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) Milli Takım ve Star Academy Spor Külübü Antrenörü Hakan Şahande ile birlikte ziyaret eden "Ringin Sultanı" lakaplı şampiyon sporcu Nurhayat Hiçyakmazer, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir'e sportif başarıları hakkında bilgiler verdi.
Türkiye'nin ilk kadın boksörü olduğunu dile getiren Hiçyakmazer, geçtiğimiz günlerde Tayland'da yapılan ve 96 ülkeden 23007ün üzerinde sporcunun katıldığı Muay-Thai Dünya Şampiyonası'na Türkiye'den 'si bayan 22'si erkek 29 sporcuyla katıldıklarını anlattı. Şampiyonada Türkiye'ye tek altın madalyayı kendisinin kazandırdığının altını çizen Hiçyakmazer, Ödül Yönetmeliği'ne sonradan konan kota nedeniyle milli sporculara verilen ödüllerden yararlanamadığını söyledi.
Vali İlhan Atış'ı da ziyaret ettiğini kaydeden Hiçyakmazer, Atış'la sıcak bir ortamda sohbet ettiklerini ve Atış'ın destek sözü verdiğini belirtti. Kendisini sokaktaki dilencilerin bile tanıdığına dikkati çeken Hiçyakmazer, yerel yönetimlerden yeterli desteği göremediğini bildirdi. Hiçyakmazer, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel'e ve Umut Polat'a da teşekkür etti.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Hiçyakmazer'in başarılarından dolayı kutlayarak başarılarının devamını diledi.