Gümühanevi Yurdu 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor

Gümüşhane Özel Eğitim AŞ tarafından eski bakanlardan Mahmut Oltan Sungurlu'nun bağışladığı arsa üzerine yaptırılan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Ö

Gümüşhane Özel Eğitim AŞ tarafından eski bakanlardan Mahmut Oltan Sungurlu'nun bağışladığı arsa üzerine yaptırılan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurdu, öğrencilere sunduğu 5 yıldızlı otel konforuyla dikkat çekiyor.

Kentin girişindeki Güzeller Mahallesi'ndeki yurdun kapılarını ulusal ve yerel basına açan yöneticiler, 160 öğrenci kapasiteli yurt hakkında detaylı bilgi aktardı. Öğrencilerin 2,3,4 ve 6'şar kişi kaldığı odaları gezen gazeteciler, etüt sınıfları, kantin, internet kafe, spor karşılaşmalarını izleme ve dinlenme odalarında da incelemelerde bulundu.

Gümüşhane'de yayın yapan yerel gazete yetkilileri ve ulusal haber ajansı muhabirlerinin de katıldığı programda bina hakkında bilgi veren yurt müdürü Nazım Alkan, 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi'nin her yıl artan öğrenci potansiyeline karşılık yurtların yetersiz kalmasıyla birlikte yurdu yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Kentin manevi dinamiklerinden Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin memleketinde güzel bir yurt açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Alkan, yurt girişine de Gümüşhanevi hazretlerinin gençlere tavsiyelerinin yer aldığı tabloyu astıklarını da kaydetti.

Bütün odalarda ücretsiz internet bağlantısı, 24 saat sıcak su, her katta çamaşır makinesi bulunan yurtta öğrencilerin bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Koza grubu sahibi Akın İpek'in annesi Melek İpek adına yaptırdığı konferans salonu ise Osmanlı mimarisinin izlerini barındırıyor.