Vali Harput: Osmangazi'nin ismini taşıyan Osmangazi ilçesi Türkiye'ye örnek olacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi'nin ismini taşıyan Osmangazi ilçesinin, Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirtti.

Bursa Val

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi'nin ismini taşıyan Osmangazi ilçesinin, Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirtti.

Bursa Valisi Harput, Altıparmak'ta bulunan Osmangazi Kaymakamlığı ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Harput'u Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Süleyman Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, İlçe Nüfus Müdürü Meryem Civelek, İlçe Yazı İşleri Müdürü Şebnem Beşer karşıladı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan Vali Harput, Osmangazi ilçesinin en önemli caddelerinden olan Altıparmak Caddesi'ndeki kaymakamlık binasında Emniyet Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü gibi halkın en yoğun ihtiyaç duyduğu birimlerin bulunduğunu belirtti.

Osmangazi ilçesinin, Türkiye'ye örnek bir ilçe olması yolunda çaba sarf ettiklerini belirten Vali Harput, "Osmangazi'nin ismini taşıyan bu ilçe yıldız gibi tüm ilçelerin önünde olmalıdır. Binanın fiziki durumu, çalışan insanlarında motivasyonunda, dışarıdan gelen vatandaşların devlete karşı bakışında, saygısında, imajında, devletin itibarında, devletin vatandaşa karşı verdiği itimat ve güven duygusunda çok önemli bir faktördür." dedi.

Hizmet binasında yapılan hizmetlerin de şefkat, sıcak ilgi, sevgi ve güler yüz ile verilmesi halinde vatandaşın memnun ayrılacağının altını çizen Vali Harput, "Vatandaş işini anında yapıp, buradan memnun ayrılır ise vatandaşla devlet arasında çok sıcak bir köprü kurulmuş olur. Bu nedenle burada çalışan insanların tavrı da çok önemli. Osmangazi, merkez ilçe olduğu için büyük sorunları bulunuyor. Yalnız eğitim ve sağlık konusunda standartları yakalaması gerekiyor. Nüfusu 760 bini bulan Osmangazi, 61 ilden daha büyük olup ilçeler arasında ilk beşin içinde. Dolayısıyla kaymakamlık binası yenilenen yüzü ile ilçemize yakışır prestijli bir hale getirildi." şeklinde konuştu.

Binanın girişine yaptırılan engelli asansörünü de inceleyerek bilgi alan Vali Şahabettin Harput, bina çevresinde banklarda oturan vatandaşların yanına giderek bir süre sohbet etti.