Demir parmaklıklar ardında basın açıklaması

Batman'da Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının birinci yıl dönümün

Batman'da Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının birinci yıl dönümünde belediye başkanlığı önünde eylem yapıldı. Bina önüne kurulan demir parmaklıklar ardında açıklama yapan grup, Atalay ve diğer tutukluların serbest bırakılmalarının, barışa giden yolda bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Grup adına basın açıklamasını Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şemsettin Gülmüş okudu. Gülmüş, "Nejdet Atalay ve diğer şahsiyetlerin tutukluluk süreleri 1. yılını doldururken, yakıcılığını her geçen gün daha da hissettiren Kürt sorunundaki çözümsüzlük sivil toplum örgütlerinde kaygılara yol açmaktadır. Özgürlükçü tam demokratik, farklılıkları kucaklayan ve çağdaş bir anayasanın ivedilikle yaşama geçirilerek anadilde eğitim hakkı, seçim barajının düşürülmesi gibi beklentilerin güvence altına alınmasını temel bir hak ve özgürlük olarak görmekteyiz." dedi.

Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in de katıldığı demir parmaklıklı eylem okunan basın açıklamasının ardından sona erdi.