Polis, eylemci kadına ricada bulunarak yerden kalkmasını istedi

Erzincan'daki terör örgütü DHKPC yapılanmasına yönelik duruşmaya Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma öncesinde bir sanık

Erzincan'daki terör örgütü DHKPC yapılanmasına yönelik duruşmaya Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma öncesinde bir sanık yakını polise direnince gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Erzincan'da geçen mayıs ayında terör örgütü DHKPC'nin üniversite yapılanmasına yönelik Terörle Mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 10 kişi yakalanmıştı. Sanıklardan 8'i önceki duruşmalarda tahliye edilmişti. DHKPC'nin sözde bölge sorumlusu Sevgi Dalyan ile Mehmet Selcan Aslan'ın tutuklu olarak yargılandığı davaya Erzurum'da devam edildi. Duruşma öncesi tutuklu sanıklara destek olmak amacıyla yaklaşık 20 kişilik bir grup otobüsle Erzurum'a geldi. Adliye girişindeki polis noktasında üst aramasından geçirilen tutuklu yakınlarından birisi arama yaptırmayınca gözaltına alındı. Polise direnen ve slogan atan bayan eylemci, adliye önünde bekletilen ekip otosuna götürüldü. Burada bir süre bekletilen eylemci, çevik kuvvet polisleri tarafından bir süre alıkonulduğu araçtan bırakıldı. Ancak eylemci, bu sefer de kendini yere bırakıp, slogan atmaya devam etti. Bayan ve erkek polislerin yerden kalkması için ricada bulunduğu eylemci, bütün ısrarlara rağmen yerden kalkmayıp polislere hakaret içeren slogan atmaya devam etti. Olay yerine tutuklu sanıkların avukatı Elif Timtik'in gelmesiyle eylemci bayan hiç bir şey olmamış gibi yerden kalkarak arkadaşlarının duruşmasını izlemek üzere adliye binasına girdi.