Gönül Doktorları Derneği, Kerbela şehitlerini unutmadı

Yozgat'ta faaliyet gösteren Gönül Doktorları Derneği, Tayyip Köyü'nde aşure günü ve Kerbela şehitlerini anma programı düzenledi.

Gönül Dokt

Yozgat'ta faaliyet gösteren Gönül Doktorları Derneği, Tayyip Köyü'nde aşure günü ve Kerbela şehitlerini anma programı düzenledi.

Gönül Doktorları Derneği Başkanı Necati Kaya ve dernek üyeleri, Tayyip Köyü'nde köy sakinleri ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Kaya, aşurenin önemini ve Kerbela şehitleri hakkında açıklamalarda bulundu. Muharrem ayının Alevisi ve Sünnisi ile bütün Müslümanlar için kutsal bir ay olduğunu belirten Kaya, "Biz dernek olarak bu kutsal ayı birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak programla burada siz değerli kardeşlerimizle değerlendirmek istedik. Böylesine mübarek günler birlik ve beraberliğimize, dostluk ve kardeşliğimizin pekişmesine, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam etmesine vesile oluyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kerbela şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunup, hatim bağışlandı. Birlik beraberlik mesajları verildi. Köy sakinleri, Gönül Doktorları Derneği Başkanı ve üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu ziyaretleriniz bizleri son derece memnun etti. Özellikle böylesine mübarek bir günde bizlerle bir arada olmanız ayrı bir mutluluk verdi. Bu tür faaliyetlerin her zaman yapılmasını arzu ederiz. Aramızdaki ortak noktaların önemini böylesine güzel bir sohbetle dile getirerek paylaştık." diye konuştu.

Dernek Başkanı Kaya, bu ziyaretin bir başlangıç olduğunu bundan sonra da bu tür ziyaretleri sık, sık düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.