Serbest bırakılan hırsız, iş yeri sahibini tehdit ediyor (Özel)

Avcılar'da, mağazadan hırsızlık yaptıktan sonra yakalanan ve ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılan hırsız, iş yeri sahibini tehdit

Avcılar'da, mağazadan hırsızlık yaptıktan sonra yakalanan ve ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılan hırsız, iş yeri sahibini tehdit ediyor. Yakalayıp polise teslim etmesine rağmen hırsızın serbest kalmasına anlam veremediğini söyleyen iş yeri sahibi, "Bu, Türkiye'nin adalet sisteminin ne kadar çöktüğünün göstergesidir. Nasıl biri olduğunu bilmiyorum, zarar verir diye korkuyorum." dedi.

Reşitpaşa Caddesi'nde dayanıklı tüketim malzemeleri satışı yapan bir iş yerinin önünde geçen hafta hırsızlık yapıldı. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Üç adet ütüyü alan hırsız kayıplara karıştı. Görüntüleri izleyen mağaza personelleri, 2 gün sonra şahsı cadde üzerinde gezerken gördü. İş yeri sahibi Mustafa Albayrak, şahıs yakaladıktan sonra kamera kayıtlarıyla birlikte polise teslim etti. Emniyetteki ifadesinin ardından hırsızlık zanlısı Y.T., savcılığa sevk edildi. Şahıs, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Y.T, soluğu Mustafa Albayrak'ın iş yerinin önünde aldı. Sürekli iş yerinin önünden geçen Y.T, el işaretleriyle, "Sana bunun hesabını soracağım." diyerek Albayrak'ı tehdit etti.

Yaşananlara isyan eden Albayrak, tehdit edildiğini polise bildirmesine rağmen, şahsın hala elini kolunu sallayarak iş yerinin önünde dolaştığını söyledi. Hırsızı yakalayıp belgeleriyle teslim etmesine rağmen serbest bırakılmasına anlam veremediğini ifade eden Albayrak, "Deliller sabit, CD kayıtları kamera görüntüleri var. Buna rağmen serbest bırakılmış. Ben 'içim rahat nasılsa tutuklamışlardır' derken birden karşıma çıktı ve beni tehdit etmeye başladı. Bu Türkiye'nin adalet sisteminin ne kadar çöktüğünün göstergesidir. Nasıl biri olduğunu bilmiyorum, zarar verir diye korkuyorum." dedi.