Evsizlere destek için sokakta sabahladılar

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle sokakta yaşayan vatandaşların da zor günleri başladı. Bu nedenle, Taksim Meydanı'nda toplanan Şefkat-Der üyeleri

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle sokakta yaşayan vatandaşların da zor günleri başladı. Bu nedenle, Taksim Meydanı'nda toplanan Şefkat-Der üyeleri, evsizlere dikkat çekmek ve onların sorunlarını gündeme getirmek amacıyla eylem yaptı.

Soğuk kış gecelerinde evsizlerin düştüğü sıkıntıları empati kurarak kamuoyuna aktarmak isteyen Şefkat-Der üyelerinin eylemine, HAS Parti Genel Başkan yardımcıları Zeki Kılıçarslan ve Mehmet Bekaroğlu da destek verdi. Üzerlerine, sokakta soğuktan ölmüş vatandaşların resimlerini asan Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan ve dernek üyeleri, önceden hazırladıkları konuyla ilgili bildirileri vatandaşlara dağıttı.

Hayrettin Bulan, eylemin İstanbul'un yanı sıra Ankara, Kocaeli, Konya gibi büyük illerde aynı anda yapıldığını belirterek, "Sokakta yaşayan vatandaşların içinde bulundukları zor durumu daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek için böyle bir eyleme başvurduk. Bu gece, hava aydınlanana kadar Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde kalıp vatandaşlara evsizlerin sorunlarını anlatacağız." dedi.

Devletin, 'sosyal devlet' ilkesinden yola çıkarak evsizlere destek olmasını isteyen Bulan, "Sokakta yaşayan vatandaşlarımız tacize, tecavüze uğruyor. Çıkıp birileri 'Sokakta yaşayan kadınlar kısırlaştırılsın.' diyor. Bu bir insanlık suçudur. Devletin bu konuda çalışma yapması lazım." şeklinde konuştu. Bulan, konuyla ilgili partilerin genel başkanlarına ve önde gelen temsilcilerine eyleme katılmaları için faks çektiklerini ancak ulaşamadıklarını anlattı. Bulan, eyleme ilginin az olmasından da yakındı.

Mehmet Bekaroğlu da konuyla ilgili şunları söyledi: "Devletin bu insanlara sahip çıkması lazım. Evsizleri ve kimsesizleri korumakla ilgili yasa beğenmediğimiz 82 Anayasası'nda bile var. Önemli olan var olan yasayı uygulamaya geçirmek."

Şefkat-Der'in eylemi gün ağarana kadar sürecek. Bazı vatandaşlar eylemin amacını öğrenmek için eylemcilerle diyaloğa girdi.