TÜVASAŞ Genel Müdürü Ertiryaki: Doğaya zarar vermeden çalışmaları sürdürmede hassasiyet ortaya koyuyoruz

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, ağır sanayi faaliyetleri yürüten bir kurum olarak, doğaya zarar vermeden çalışmaları

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, ağır sanayi faaliyetleri yürüten bir kurum olarak, doğaya zarar vermeden çalışmaları sürdürme konusunda hassasiyetlerini ortaya koyduklarını belirtti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Asude Ateş, TÜVASAŞ yöneticilerine 'Çevre ve Atık Değerlendirme' konusunda sunum yaptı. Sunumda, yöneticilere uluslararası çevre hukukunda yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere, sanayi kuruluşlarınca yapılan uygulamalara kadar pek çok konuda bilgi verildi.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, sanayileşmeyle birlikte baş gösteren çevre sorunlarının, günümüz dünyasını ciddi olarak tehdit ettiğini söyledi. Sanayileşmenin çevreye olan olumsuz etkilerini mümkün olan en alt düzeye indirmek, tüm sanayi kuruluşlarının bilinçli hareket etmesiyle mümkün olacağını kaydeden Ertiryaki, "Biz de ağır sanayi faaliyetleri yürüten bir kurum olarak, doğaya zarar vermeden çalışmalarımızı sürdürme konusunda hassasiyetimizi ortaya koymaktayız." dedi.

Personelin de bu konuda bilinçli olarak hareket etmesi açısından yapılan bilgilendirme toplantısının son derece faydalı olduğunu ifade eden Ertiryaki, şunları söyledi: "İdari ve teknik, tüm yöneticilerimizin katıldığı toplantı çevreye olan duyarlılığımızı pekiştirmiştir. Sakarya'nın önde gelen sanayi kuruluşlarından olan TÜVASAŞ, pek çok konuda gösterdiği duyarlılığı çevre konusunda da ortaya koymaktadır. Kurum içinde oluşturulan Çevre Yönetim Birimi ile ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak hareket edilmektedir."