Tobb Etü Polemiğine Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten Cevap

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ta kurulması planlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) TOBB ETÜ üniversitesi fakültesi için çıkan polemiklere cevap vermelerinin bir zaruret olduğunu söyledi

Tobb Etü Polemiğine Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten Cevap
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ta kurulması planlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) TOBB ETÜ üniversitesi fakültesi için çıkan polemiklere cevap vermelerinin bir zaruret olduğunu söyledi. Ürgüp, "İşin takipçisi olarak bu fakültelerin Sivas'ta yapılmasını temin edeceğiz" dedi.
Doğan Ürgüp yaptığı açıklamada toplumun hemen her kesimiyle değişik zamanlarda ve ortamlarda her işi ve her icraatını istişareler yaparak gerçekleştirdiğini belirterek, "Şehrimizin emanetini aldığım günden itibaren toplumun hemen her kesimiyle değişik zamanlarda ve ortamlarda her işi ve her icraatımı istişareler yaparak, sizlerle paylaşarak yapmaya büyük özen gösteriyorum. Bu anlayış doğrultusunda hemşerilerimin her türlü işlerini büyük bir titizlikle takip ederek hata yapmamaya ve kimsenin hakkının kimseye geçmemesine gayret ederek, yıllardır çözülemeyen sorunları çözmeye gayret gösteriyorum. Kamu menfaati ve şehrin ortak çıkarları söz konusu olduğunda ise hızlı ve cüretkar çözümler üreterek, bu katkıların şehrimize sağlayacağı faydayı temin etmeye çalışıyorum. Şehrimizde huzurlu bir ortamın oluşması için haklı olduğum konularda dahi tartışma ortamlarına girmiyorum. Ama bir kısım insanlar ne yazık ki alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyorlar. Temsil ettikleri camialarının bile tasvip etmediği bir üslupla şehirde sürekli bir kavga ortamı yaratmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Sivas'a yapılacak olan TOBB ETÜ Üniversitesi'nin birkaç fakültesi ile ilgili süreci TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile beraber başlattıklarını dile getiren Ürgüp, "TOBB ETÜ Üniversitesi ile ilgili süreci Ticaret Odası başkanımız ve Odalar ve Borsalar Birliği başkanımızla birlikte biz başlattık. Sayın, Rifat Hisarcıklıoğlu Ankara'da görüştüğüm çok değerli bir dostumdur. Üniversiteye ait birkaç fakültenin Sivas'ta yapılması için de samimi bir görüş birliğimiz vardır. TOBB ETÜ Üniversitesi'nin resmi yazısı belediyemize bizim isteğimizle 18 Ağustos 2010 da yazılmış bir talep yazısıdır. Bu yazının içeriğine uygun Özelleştirme İdaresi'ne yazdığımız talep yazısı 20 Ağustos yani iki gün sonra belediyemiz Emlak İstimlak Müdürlüğümüzden çıkmıştır. Bütün gayretlerime rağmen Özelleştirme İdaresi'nin cevabi yazısının 14 Aralık'ta yani dün yazılarak postaya verildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Geçen bu üç buçuk aylık zaman zarfında ben ve çalışma arkadaşlarım konuyu sıkı bir şekilde takip ederek bu yazıyı ancak çıkarabildik" şeklinde konuştu.
Konunun takipçisi olacaklarını belirten Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Biz üzerimize düşen her türlü görevi yapacağız ve resmi süreci tamamlayacağız. Daha sonra da işin takipçisi olarak fakültelerin Sivas'ta yapılmasını temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.