Putin ve Medvedev'den "nöbetleşe uyku yönetimi"

Rusya Başbakanı Vladimir Putin her yıl geleneksel olarak düzenlenen canlı yayında vatandaşların sorularını cevapladı. 2012 seçimlerinin popüler devlet

Rusya Başbakanı Vladimir Putin her yıl geleneksel olarak düzenlenen canlı yayında vatandaşların sorularını cevapladı. 2012 seçimlerinin popüler devlet başkanı adayları arasında olan Putin, 4 saat 29 dakika canlı yayında kalarak kendi rekorunu kırdı. Geçen yıldan 26 dakika daha fazla yayında kalan Putin, 90 soruya cevap verdi. Putin telefon, mail ya da faksla ulaşan 1 milyon 744 bin sorudan 31'inin kendisi seçti.

ABD'de açığa çıkan ajanlar ve silah arkadaşlarını ihbar eden muhbirler, etnik gösteriler, Yukos olayı, yolsuzluklar, işsizlik, Moskova'ya cami yapılması, ekonomik büyüme, çalışma şartları, yeni yavru köpeği ve kendi özel yaşamı ile ilgili onlarca soruya Putin cevap verdi.

Dokuz saat diliminin olduğu bir ülkeyi Putin'in ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in uykuya daldığı zaman kimin yönettiği yönündeki bir soruyu cevaplayan Putin, gülerek "Biz nöbetleşe uyuyoruz. Her şey kontrol altında. Bundan emin olun." karşılığını verdi. Putin'in cevabı salondan büyük alkış topladı.

"BUNLAR YÖNETİME GELSE TÜM ÜLKEYİ SATAR"

Son dönemde yeni bir siyasi parti kuran Parlamento dışındaki muhalif gruplarla ilgili soruları cevaplayan Rusya Başbakanı, bu kesimlerin dertlerinin iktidar ve para olduğunu iddia etti. Boris Nemtsov ve diğerlerinin 1990'lı yılların başlarında olduğu gibi ceplerini doldurmak istediklerini kaydeden Putin, "Berzovski ile birlikte milyonları çaldılar. Şimdi paraları azaldı. Geri gelmek ve ceplerini doldurmak istiyorlar." dedi. Putin bu tür insanların Rusya'da iş başına gelmesi durumunda tüm ülkeye satacakları iddiasında bulundu.