Odunpazarı Turizm Geliştirme Çalıştayı

Odunpazarı Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Odunpazarı Turizm Geliştirme Çalıştayı 19 Aralık'ta yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Skal International Eskişehir Şubesi'nin de desteklediği çalıştay, Anemon Otel'de yapılacak. Eskişehir'in ilk yerleşim merkezi olan Odunpazarı, son yıllarda turizm alanında önemli gelişmelere sahne olmaya başladı.
Birkaç yıl öncesine kadar yıkık dökük bir semt olan Odunpazarı, 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan önemli bir turizm destinasyonu olarak anılmaya başladı. Beş yıl önce Odunpazarı Belediyesinin başlattığı Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi kapsamında 25 sokak, 250 ev, 1 çarşı, 10 Çeşme ve 1 külliye restore edildi ve plan dahilinde çalışmalar halen devam ediyor.
Odunpazarı Turizm Geliştirme Çalıştayı ile yörede sürdürülebilir turizm gelişiminin sağlanması, turist sayısının daha da artırılması, hizmet kalitesinin geliştirilmesi, yörede yaşayanların turizm hakkındaki bilinç düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.
Dr. İrfan Mısırlı'nın moderatörlüğünü yapacağı çalıştaya, ilgili kesimlerden 40 kişinin katılması planlanıyor.