Hocaların Hocası Prof.dr. Orhan Oğuz Öğrencilerle Söyleyişi Yaptı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) kurucusu ve eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr.Orhan Oğuz, memleketini kalkındırmak isteyen yeni nesil gençlerin olduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezinde öğrencilerle söyleyişe katılan Prof.Dr. Orhan Oğuz, memleketinı kalkındırmak isteyen yeni nesil gençlerin olduğunu belirterek. ''Allah herkese çalıştığı kurumun bu kadar gelişip uluslararası bir düzeyi görmesini nasip etmez. Üniversitede çalışan herkesle gurur duyuyorum. Allah bana çok şükür bugünleri görmeyi nasip etti. Biliyorum ki, yeni nesilde ne gençler var. Memleketini geliştirmek, kalkındırmak modern devletler düzeyine getirmek için çaba gösteren ne heyecanlı, istekli ve kabiliyetli gençler var. Bende böyle gençler çok yetiştirdim. Nereye gitsem başarılı olmuş öğrencilerimi görüyorum'' dedi.
Lise dönemindeki anılarını anlatan Oğuz, ''52 yıl öncesini anlatıyorum. Lise'de okurken arkadaşlarla toplanırdık. Eskişehir'in sorunlarını tartışır, nasıl çözüme ulaşacağını konuşurduk. Bazen toplantılar olurdu. Biz bunları kaçırmadan giderdik. Eskişehir sorunları nasıl çözülüyor. Neler tartışılıyor, merak ederdik. Daha sonrada toplantılardan çıktıktan sonra arkadaşlarımızla toplanır, konuşulan konular hakkında tartışırdık. Bizim ilkokul dönemimizde yeni harfler kullanılmaya başlandı. Bizden daha yaşlı olanlar okuma yazmayı bilmiyordu. Okuma yazma bilmeyenlerden biride annemdi. O zamanlar okuma yazma bilmeyenlere mahalle okulları açılırdı. Annemde bizi okula gönderdikten sonra kendi mahalle mektebine okuma yazma öğrenmeye giderdi'' diye konuştu.