Sgk'dan Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Ankara'da çalışan gazetecilerin ve foto muhabirlerinin katılabileceği fotoğraf yarışması düzenliyor.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında "Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatı" konulu fotoğraf yarışması düzenleyen SGK Ankara İl Müdürlüğü, bu kez 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle fotoğraf yarışması düzenliyor. Sosyal güvenliğin önemini ve hayatımızdaki yerini sürekli gündemde tutmaya çalışan SGK İl Müdürlüğü, yarışmayla sosyal güvenliğin muhataplarından biri olan gazetecilerin yaşamını, çalışma yerlerini ve çalışma şartlarını fotoğraf ile anlatmalarını istiyor.
İl Müdürlüğü'nün "Çalışan Gazeteci" konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına Ankara'da ikamet eden çalışan gazeteciler ve foto muhabirleri 30 Aralık tarihine kadar katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen gazeteciler ve foto muhabirleri, yarışma şartnamesine www.sgk.gov.tr adresinden ulaşabilecek. SGK İl Müdürü Ali Pekten, SGK Ankara İl Müdür Yardımcısı Mehmet Çetin, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şansal Erdinç, AFSAD üyesi fotoğraf sanatçısı
Kenan Seven ve fotoğraf sanatçısı Ali Ünal'ın yer alacağı seçici kurulun belirleyeceği fotoğraflar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde sergilenecek ve dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödülleri verilecek.
Sosyal güvenliğin önemini çeşitli etkinliklerle duyurmaya çalıştıklarını belirten SGK İl Müdürü Ali Pekten, "Sosyal güvenlik ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Amacımız bu tür değişik etkinliklerle sosyal güvenliğin önemini vatandaşlarımıza anlatmak ve gündemde tutmak. Tüm çalışan vatandaşlarımız gibi çalışan gazetecilerde sosyal güvenliğin muhatapları arasında yer alıyor. Düzenlediğimiz yarışma ile gazetecilerin ve foto muhabirlerinin yaşamını, çalışma yerlerini ve çalışma
şartlarını sosyal güvenlik ile birleştirerek anlatmalarını istiyoruz. İnanıyorum ki elimize çok güzel fotoğraflar geçecek. Bundan sonrada sosyal güvenliğin önemini anlatmak ve duyurmak için bu tür faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.