Büyükşehir Belediyesi Araçlarına Takip Sistemi Takıldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı araçların üzerine takip sistemi yerleştirildi. Sistem sayesinde araçların hızı istikametleri gibi bütün bilgiler anında sistemde gözükecek.

Büyükşehir Belediyesi Araçlarına Takip Sistemi Takıldı
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar araçlar üzerinden yapılan sistem hakkında bilgi verdi. Vardar, "Vatandaşlarımızdan gelen hız ve tehlikeli araç kullanma gibi şikayetler ile birlikte araçlarımızdaki yakıt tasarrufunu nasıl sağlarız diye bir düşüncemiz vardı. Araçlarımıza yerleştirdiğimiz bu sistem sayesinde artık araçlarımızın kaç kilometre hızla gittikleri, nereden nereye gittikleri, aracın ne zaman çalıştığı gibi bir çok konu sistemimizde anında gözüküyor. Bu sayede fazla mazot kullanımının da hız şikayetlerinin de önüne aynı anda geçmiş bulunuyoruz" dedi.
Vardar, birinci geçidin orada bulunan orta garaj da yapımı hızlı şekilde sürdürülen ve bitme aşamasına gelen yeni hareket amirliği binasında da belediye otobüslerinin takibi için bir sistemin olacağını belirtti. Vardar, "Belediyemiz bünyesindeki bütün araçların bağlı olduğu birimlerde takibinin yapılmasını sağlıyoruz. Buradaki amaç araçlarımızın tamamını kontrol altında tutabilmektir" diye konuştu.
Belediye otobüsleri için iç kamera sisteminin de planlandığını belirten Vardar, "Belediye otobüslerinin içerisine yerleştirilecek kameralar sayesinde hem yolculuk esnasında yaşanabilecek hırsızlık gibi olayların önüne geçebilmek hem de otobüs şoförlerimizin kontrol altında olmalarını ve yolcu ile diyaloglarının daha iyi olmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.