Mercedes Benz'den Barsan Lojistik'e 200 adet Actros teslimatı

Sektörünün önde gelen firmalarından Barsan Global Lojistik, tercihini Mercedes-Benz'den yana kullandı ve tüm filosunu 200 adet Actros 1841 Lowliner il

Sektörünün önde gelen firmalarından Barsan Global Lojistik, tercihini Mercedes-Benz'den yana kullandı ve tüm filosunu 200 adet Actros 1841 Lowliner ile yeniledi. 3 sene garantili kamyon tarihinin en büyük teslimatı törenle yapıldı.

Teslim törenine Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır'ın yanı sıra Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ ile Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Geyik katıldı. Törende konuşan Mercedes-Benz Satış Direktörü Süer Sülün, teslimattan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sülün, "Kamu ihaleleri dışında Türkiye'de yapılan en büyük teslimata tanıklık ediyoruz. Toplam 200 adet yeni Actros'un satışı söz konusu. Tabii paket bununla bitmiyor. Türkiye'de ilk defa yapılan ve bileşik teklif olarak adlandırılan metotla satış yapılıyor. Bu tüm hizmetleri sunan, tüketicinin taleplerine bire bir karşılık veren bir anlayış." dedi.

Barsan'ın kullandığı 200 çekiciyi alıp yerine 200 Actros verdiklerine işaret eden Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü, "Bu ürünlerimiz 3 yıllık garanti kapsamında. Bunların aşınma dâhil bakım onarımı bize ait. Finansmanı tarafımızdan yapılıyor. Ayrıca Actrosları 3'üncü yılda geri alacağız. Güzel bir paket, Avrupa'da dahi bunlara rastlamak kolay değil." ifadelerini kullandı.

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ ise törende yaptığı konuşmada "200 adet Actros dışında yurt dışı operasyonlar için 50 araç siparişi verdik." açıklamasında bulundu. 200 adetlik filo ile kara yolundan taşıma kapasitesini artıracaklarını, yakıt giderlerini azaltacaklarını aktaran Çaptuğ, Mercedes-Benz ile yaptıkları anlaşma ile güçlerine güç katacaklarını belirtti.

Geniş katılımlı törende gazetecilerin sorularına cevap veren Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır da finansman, sigorta ve geri alım dahil teslimatın toplam yatırım hacminin 40 milyon euroya dayandığını bildirdi. Barsan'a teslim edilen Actrosların ithal olduğunu kaydeden Özbayır, bundan sonraki teslimatları yerli fabrikadan yapmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Gazetecilerin sene sonu öngörülerini sormaları üzerine Bahadır Özbayır, şu karşılığı verdi:

"Pazar payı bakımından 2010 rekor yılı olacak. Pazarın 42 bin seviyelerinde olduğu yıllarda biz 10'ar bin adet satışlar yaptık. İşte bu sene rekoru kırmayı hedefliyoruz. Pazar 28 bin 500 civarında bitecek. Görünen o biz de 11 bin adetle kendi rekorumuzu kıracağız."

Barsan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ da gazetecilerin "Yurt dışı operasyonlarınızı genişletecek misiniz? Toplam yatırımınız ne olacak?" sorusunu "Krizi atlatabilmek için yurt dışı operasyonlara önem verdik. 150 milyon euro yurt dışı yatırımımız söz konusu. ABD'de yatırımlarımız var. New Jersey'de yeni bir depomuz var. ABD'nin başka yerlerinde de yatırım planlıyoruz." diye cevapladı.

Konuşmaların ve soruların ardından araç teslimine geçildi. Gazetecilerin ilgiyle izlediği teslimatta Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Cengiz Çaptuğ ile tokalaştı. 200 adet Actros'un sembolik anahtarını takdim etti.