Çetin Soysal: Düzmece iddiayla sindirmeye, yıpratmaya çalışıyorlar

Borsa'da manipülasyon yapan bir çetenin üyesi olmakla suçlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Çetin Soysal, kurultay öncesi yıpratılmak is

Borsa'da manipülasyon yapan bir çetenin üyesi olmakla suçlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Çetin Soysal, kurultay öncesi yıpratılmak istendiğini belirterek, "Bunların hepsi düzmece. Kurultay öncesi yıpratma çalışmalarıdır. Aynı iddialar tekrarlanıyor. Borsaya baktıkları zaman manipülasyonu kimin yaptığı hepsi görülüyor." sözleriyle kendisini savundu.

İstanbul Milletvekili Soysal, Ankara'ya gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin, hakkındaki çete üyesi olduğu iddialarını cevapladı. "Temcit pilavı gibi aynı konunun tekrar tekrar gündeme getirilmesi kurultay öncesi bir sindirme, susturma operasyonudur." diyen Soysal, bugüne kadar yaptığı çalışmaların engellenmek istediğini ileri sürdü.

Soysal, "Bu 24 eylül 2010 tarihinde verilen bir karardır. Daha doğrusu karar da değil bir araştırmadır.. Ve bununla ilgili 2006, 2007 senesinde yapılanları bugün gündeme getiriyorlar ki, bu tamamen düzmece, tamamen haksız, tamamen sindirmeye dayalı bir operasyonunu bir paçasıdır. Beni durdurmaya dayalı bir operasyonun parçasıdır. Bugüne kadar açtığım davaların, üstüne gittiğim olaylara bakarsanız. Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara karşı direncimi ve mücadelemi gözlemlediğimiz zaman bunları görmek mümkün." dedi.

Soysal, "Kim sizi durdurmak istiyor?" sorusuna da, "Türkiye'de bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılıyor. Bu, bunun bir parçası olarak bu karşıma çıkıyor. Tamamen düzmece aldatmaca, sindirmeye dayalı bir operasyon. Tabii ki sinmeyeceğiz. Meydan okumaya devam edeceğiz. Susturamayacaklar, mücadele edeceğiz, durduramayacaklar. Yarın belgelerle çıkıp Ankara'da konuşacağım." karşılığını verdi.