İstanbul Müftüsü Çağrıcı: Kerbela ihtilaf değil, beraberlik ve kardeşlik sebebi olsun

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Kerbela'da yaşanan üzücü olayın, bütün Müslümanlar tarafından acı ile hatırlandığını belirterek, ''Kerbela olayı, Mü

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Kerbela'da yaşanan üzücü olayın, bütün Müslümanlar tarafından acı ile hatırlandığını belirterek, ''Kerbela olayı, Müslümanlar arasında bir yas günüdür. Ancak bugün, bir ihtilaf sebebi olmasın. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sebebi olsun.'' çağrısında bulundu.

İstanbul İl Müftülüğü, Kerbela olayında şehit olanların anısına Süleymaniye Camisi'nde Kuran-ı Kerim okututtu. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Yasin-i Şerif'in okunmasından sonra cemaate hitap etti.

Muharrem ayının İslam kültürü açısından önemine işaret eden Çağrıcı; "Muharrem ayının İslamiyet ve Türk tarihi bakımında çeşitli yönlerden önemi var. Öncelikle bu ay Hicri yılbaşıdır. 10 Muharrem de aynı zamanda aşure günüdür. Bugün Müslümanların ilk orucudur. Aşurede ilk oruç tutulmuştur. Daha sonra Ramazan orucunun farz kılınmasıyla aşure orucu sünnet olarak devam ettirilmiştir. Peygamber efendimiz aşure orucunun ramazan orucundan sonra sevabı en bol oruç olduğunu söyler. Muharrem ayının tabi bizim için başka yönlerden de bizi mutlu eden güzellikleri özellikleri var. Ama maalesef muharrem ayının bizi için bir acı hatırası da vardır." dedi

Kerbela'da yaşanan acı olayın gelişimi hakkında bilgiler aktaran Çağrıcı, bu olayın Müslümanlar arasında bir ihtilaf sebebi olmaması temennisinde bulundu. Kerbela'nın birlik, beraberlik ve kardeşlik sebebi olmasını istediğini ifade eden Çağrıcı, Müslümanların İslam tarihi boyunca Hazreti Hüseyin'in uğradığı bu zulmü lanetlediğini belirterek, "Yezid'i lanetlemişlerdir. Ve bütün Müslümanlar 1400 yıl boyunca Hazreti Hüseyin'i ızdırapla, hasretle anmışlardır. Arkasından gözyaşı dökmüşlerdir. Dolayısıyla Hazreti Hüseyin bütün İslam değerinin ortak değeridir. Onun şehit edildiği bu vahim olayın acısı etrafında ihtilafa düşmek yerine beraber olmalıyız. Bütünleşmeliyiz. Kardeşliğimizi birliğimizi dirliğimiz yeniden inşa etmeliyiz. Biz böyle bir düşünceyle bugün bu programı düzenledik. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Kerbela'yı buna benzer programlarla yad etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Program, Kadir Gökalp isimli öğrencinin okuduğu şiir, Kadıköy Abdülhalim Camisi imamı Yunus Balcıoğlu'nun okuduğu kaside ve İstanbul 'un önde gelen imamlarının Kuran-ı Kerim okumaları ile sona erdi.