Arınç, Gazetecilerle Birlikte Fidan Dikti

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, 81 ilde 81 Basın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırması Projesi kapsamında Manisa'da, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla 4 hektarlık alana fidan dikimi yapıldı

Arınç, Gazetecilerle Birlikte Fidan Dikti
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, 81 ilde 81 Basın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırması Projesi kapsamında Manisa'da, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla 4 hektarlık alana fidan dikimi yapıldı.
Tören Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Bağyolu köyü girişinde gerçekleştirildi. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Dr.Selçuk Özdağ, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar, siyasiler, bürokratlar ile Manisa ve Muğla'dan çok sayıda basın mensubu katıldı.
Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Dr. Selçuk Özdağ, Manisa'daki medya mensupları için 4 hektarlık alana bin 600 adet çam fidanı dikileceğini söyledi. 81 ilde 81 Basın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırması Projesi kapsamında 11 şehirdeki 14 alanda ağaçlandırma yaptıklarını hatırlatan Dr. Selçuk Özdağ, ocak ayı sonunda Aydın, Kuşadası, Muğla ve Marmaris'te de hatıra ormanları oluşturulacağını ifade etti.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yerel medyanın güçlenmesi ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için projeler ürettiklerini söyledi. Yerel medyanın toplum için vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu hatırlatan Karakaya, "Güçlü ve etkili bir yerel medyanın varlığı demokrasimizin güvencesidir" dedi.
Vali Celalettin Güvenç ise fidan dikiminin önemine dikkat çektiği konuşmasında, 2010 yılında 1 milyon 217 bin fidanı toprakla buluşturduklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'den sonra Manisa'da da basın yayın ormanının başarıyla kurulduğunu söyledi. Ağaç dikmenin büyük bir ibadet olduğunu hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağaç dikmek ülkemiz için yapılacak en hayırlı hizmetlerden birisidir. Ülkemiz geçmişte çok güzel ormanlık alanlara sahipti. Ama maalesef son yıllarda bilinçsizce ve bazen de kasıtlı bir şekilde ormanlar tahrip edildi. Yangınlar pek çok ormanlık arazide tahribat meydana
getiriyor. Manisa'da zaman zaman bu tahribata uğradı. Ağaç dikmeye devam edeceğiz. Hatta kıyametin 1 dakika sonra kopacağını bilsek bile yine de elimizdeki fidanı mutlaka toprakla buluşturacağız. Sözün bittiği yerdeyiz, işin başladığı noktadayız. O yüzden yeni ormanımızı gazeteciler, yazarlar, basın mensuplarımız için hayırlı olmasını diliyorum."
Konuşmaların ardından fidan dikim törenine geçildi. Önce 4 hektarlık alan girişinde basın mensupları ve basın kuruluşlarının isimlerinin yer aldığı tabelanın önünde fotoğraf çekildi ve üzerindeki Türk bayrağı törenle indirildi. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Arınç, önce kendi adına hazırlanan fidanı ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait fidanı dikerek toprakla çevresini düzeltti, toprağı suladı. Arınç, "Tayyip Bey'e kıyağımız olsun" diyerek bir de espri yaptı. Diğer basın kuruluşlara ait
fidanların da dikimine katılan Arınç ve beraberindekiler Manisa Valiliğinin organize ettiği fidan dağıtım törenini gerçekleştirdi. Burada bazı köy muhtarlarına köylülere dağıtılmak üzere zeytin fidanı dağıtıldı. Verilen bilgiye göre, 2010 yılında 1.2 milyon son 8 yılda ise 12 milyon fidan Manisa'da toprakla buluşturuldu.
Öte yandan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Manisa ve Muğla'daki basın mensupları için organize edilen 5 günlük Şanlıurfa ve Muğla gezisi için uğurlama töreni düzenlendi. 51 basın mensubu Arınç ve kalabalık tarafından Konya ve Şanlıurfa'ya uğrulandı.
(ÖA-HO-Y)