Siirt'te kapanan halı atölyeleri yeniden açıldı, 200 kadına iş imkanı doğdu

Siirt Valisi Musa Çolak, girişimleri sonucu yeniden açılan Sümer Halı'ya ait 3 halı atölyesinde 200 gencin istihdam edileceğini söyledi.

Geçen yıl

Siirt Valisi Musa Çolak, girişimleri sonucu yeniden açılan Sümer Halı'ya ait 3 halı atölyesinde 200 gencin istihdam edileceğini söyledi.

Geçen yıl kapandıktan sonra Siirt Valiliği'nin girişimleri sonucu tekrar üretime başlayan Ulus Mahallesi'ndeki halı atölyesinde incelemelerde bulunan Vali Çolak, yetkililerden bilgi aldı, burada halı dokuyan kızlarla bir süre sohbet etti.

Kadınların sanat öğrenerek, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını çok önemsediklerini belirten Çolak, "Bu amaçla geçen yıl kapanan Sümer Halı'ya ait halı atölyelerini yeniden faaliyete geçirmek için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda özel sektörle anlaşarak, Ulus, Evren ve Çal Mahallesi'nde bulunan 3 halı atölyesini yeniden faaliyete geçirdik. Sümer Halı'nın kapatılmasıyla birlikte işsiz kalan yüzlerce kızımızı yeniden işe alacağız. Bu kızlarımız hem meslek öğrenecek hem de alacakları ücretle aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Dolayısıyla sosyal ve ekonomik yönü bulunan bu atölyelerin işletilmesini çok önemsiyoruz." dedi.

Yeniden işe kavuşmanın mutluluğunu yaşayan usta öğreticilerden Nafiye Esen, ise 17 yıl çalıştığı Sümer Halı'nın kapanması ile birlikte işsiz kaldığını hatırlattı. Kendisinin ve arkadaşlarının birçok girişime rağmen iş bulamadıkları için mağdur olduğunu kaydeden Esen, "Valimiz Sayın Musa Çolak'ın girişimleriyle yeniden işimize kavuştuk. Kendisine teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde ailece huzur bulduk. Allah kimseyi işsiz bırakmasın." diye konuştu.

Kursiyerlerden Ayşe Çelik de yeniden çalışacağı için mutlu olduğunu belirterek, "Yıllardan beri halı atölyesinde çalışarak ev ekonomimize katkı yapıyorduk. En azından kimseye muhtaç kalmıyorduk. Sümer Halı kapanınca yardıma muhtaç hale geldik. Bizleri yeniden iş imkânına kavuşturan vali babamıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Halı tezgâhlarının başında dokumacı kızlarla bir süre sohbet eden Vali Musa Çolak, eşinin de gençlik yıllarında halı dokuduğunu anlatarak, bayanların iş hayatına girmelerinin önemine değindi ve halı atölyelerinde çalışmak isteyen herkese iş verebileceklerini kaydetti.

Vali Çolak, halı dokuma tezgâhının başına oturarak halı dokudu ve biten halıyı da keserek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.