Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi'nde emlak satışları sürüyor

Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje'sindeki tapulu ve tapu tahsisli hak sahiplerine 3. Etap'tan kurayla ev verilmesi için başvurul

Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje'sindeki tapulu ve tapu tahsisli hak sahiplerine 3. Etap'tan kurayla ev verilmesi için başvurular, 31 Aralık 2010 tarihine kadar uzatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Belediye Meclisi'nde şu değerlendirmede bulundu:

"Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde tapu tahsisli hak sahiplerine, talepte bulunmaları durumunda, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile Dikmen Vadisi 3. Etapta bulunan 93 adet 100 metrekare büyüklüğündeki konutlardan verilmesi" yönünde karar alındığını bildirdi. Aluç, "Daha sonra bu kararın kapsamı genişletilerek, tapulu hak sahiplerinin de bu kuraya katılabilmeleri sağlandı."

Dikmen 4. ve 5. Etap projesindeki vatandaşların tamamının 3. Etap'ta üretilen 93 konutun kura çekimlerine katılmaları için sürenin uzatılarak, 31 Aralık tarihine kadar ertelendiğini kaydeden Aluç, "Bu süre zarfında proje kapsamındaki tapulu hak sahiplerinin de kuraya katılabilmeleri için başvuru yapmaları gerekmektedir." diye konuştu.

GORDİON, BATIKENT VE ALTINDAĞ'DA İHALE 16 ARALIK'TA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyeti kendine ait arsaları, kat karşılığı ihale ederek, ürettiği konutları satışa sunduğunu belirten Yunus Aluç, Yenimahalle, Çayyolu Gordion Konutları, Batıkent Park evleri ve Altındağ evleri için 16 Aralık 2010 tarihinde, saat 14.00'te ihaleye çıkılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin arsalarını, kat karşılığı ihale ederek, kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirdiğini vurgulayan Aluç, "Mülkiyetimizdeki arsaları satmak yerine projelendirerek, kat karşılığı müteahhitlere veriyoruz. Kısa süre içinde yapımı tamamlanan bu konutların satışlarını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız tarafından ilgi gören satışlarımız muhammen bedel üzerinden açık arttırma yöntemi ile yapılıyor." dedi.