Yurt dışından ayakkabısıyla kokain getirmek istedi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyon sonucu bir kişi, yurt dışından Türkiye'ye ayakk

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyon sonucu bir kişi, yurt dışından Türkiye'ye ayakkabısıyla kokain getirmek isterken yakalandı.

Uluslararası uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde yabancı uyruklu Marcelino. A. (27) adlı şahıs, ayakkabısının tabanına yerleştirdiği kokain maddesini Türkiye'ye sokmak istedi. Havaalanından geçen şahıs, çıkışta emniyet tarafından gözaltına alındı. Şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan aramalarda ise toplam 2412 gram kokain maddesi ele geçirildi.

Şüpheli hakkında "uluslararası uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçlarından düzenlenen soruşturma evrakı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen kokainin piyasa değerinin 250 bin lira olduğu tahmin ediliyor.