Yeni karateciler için sponsorluk şart

Türkiye Karate Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Ekrem Alfatlı, karate sporunun gençler arasında yaygınlaşması için destek beklediklerini söyledi.

Türkiye Karate Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Ekrem Alfatlı, karate sporunun gençler arasında yaygınlaşması için destek beklediklerini söyledi.

Başkan Alfatlı, profesyonel spor branşlarına yapılan sponsorluk bedellerinin yarısının vergi matrahından düşürüldüğünü dile getirdi. Ekrem Alfatlı, karatenin şu anda Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarda en fazla madalya ve başarı sağladığı 3 spor dalından birisi olduğunu ifade etti. Türkiye'de 70 ilde, dünyada ise 165 ülkede aktif olarak yapılan karate sporunun her geçen gün daha büyük bir ilgiyle karşılandığını vurgulayan Alfatlı, "Bay bayan şampiyonluğunu ülkemize kazandıran tek spor dalı karatedir. Gençliğimizin ruhsal ve bedensel sağlığını koruyan, gençlerimize öz güveni aşılayan, öfke kontrolünü sağlayan ve onları kötü alışkanlıklardan koruyan karate sporu 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spordur." dedi.

Alfatlı, özellikle belediyeler ve işadamlarının karateyle uğraşan sporculara destek olmaları gerektiğini söyledi. Gençlerin hem bedenen hem de ruhen gelişimlerine katkı sağlayan karatenin daha da yaygınlaşmasını isteyen Alfatlı, derneklerde, mahallelerde ve belediye tesislerinde karatenin yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Sahip çıkılan gençlerin kendilerini umutlandırdığını dile getiren Alfatlı, amatör ve profesyonel spor dallarında yapılacak sponsorluk harcamalarına ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Alfatlı, şöyle devam etti: "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi yetişmesini istiyoruz. Sponsorlar hem kendi tanıtımlarını yapacaklar, hem de gençliğe sahip çıkacaklar. İnanıyorum ki; yetenekli gençler destek verilmesi halinde başarılarını ortaya koyacaklardır. Sponsor firmalar şunu iyi bilsin ki; profesyonel spor branşlarına yapılan sponsorluk bedellerinin yarısı vergi matrahından da düşürülebiliyor. Bir bakıma harcamayı siz yapın hem gençliğimize sahip çıkın hem de parasını devlet ödesin. Bu konuda tüm kuruluşları karateye destek vermeye bekliyorum."

"ÖĞRETMENDEN DOKTORA, HERKES KARATE YAPIYOR"

Bursa'da karate sporuyla uğraşan önemli bir kitle olduğunu ifade eden Alfatlı, öğretmenden doktora, avukattan hakime birçok insanın düzenli olarak karate yaptığını belirterek, karate severlerin şehirde sık sık bir araya geldiğini sözlerine ekledi.