İzmir, KOSGEB kredi başvurusunda 10 günde ikinci oldu

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, İzmir'in kredi başvurusunda önemli bir orana ulaştığını açıkladı. Son açıklanan ölçek endeksli büyüme kredisi destek pr

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, İzmir'in kredi başvurusunda önemli bir orana ulaştığını açıkladı. Son açıklanan ölçek endeksli büyüme kredisi destek programına rekor müracaat olduğunu dile getiren Kaplan, "Başvuruları 23 Kasım 2010 Salı günü başlayan Ölçek Endeksli Büyüme Destek Kredisi programına, esnaf ve zanaatkârlarla KOBİ'lerin başvurusunda İzmir, İstanbul'un ardından bir rekor kırmıştır. 4 bin 917 işletme, 202 milyon TL kredi istemiştir. Yine 23 Kasım'da başvuru kabulüne başlanan İhracat Destek Kredisi programı da yoğun ilgi görmüştür. Belirli bir ihracat performansı sağlamış, ihracatını geliştirmek, arttırmak veya taahhütleri yerine getirebilmek için ilave kaynağa ihtiyaç duyan işletmelerin uluslararası düzeyde rekabet güçlerini yükseltmek amacıyla 200 bin dolar üst limitli krediye, İzmir'de 623 işletme tarafından 160 milyon TL'lik başvuruda bulunulmuştur. Kredi desteklerinin, esnaf ve zanaatkârımızla KOBİ'lerimize büyük destek olacağına ve piyasaya önemli bir canlılık kazandıracağına inanıyoruz." dedi.

'BENDE BU VAR, UYARSA AL' DÖNEMİ BİTTİ

KOSGEB'İN yeni dönemdeki kredi destek programlarının KOBİ'lere özel bir statüye kavuşturulduğunu belirten Mustafa Kaplan, "Sadece para dağıtan değil, KOBİ'leri yönlendiren, değiştiren, dönüştüren, rehberlik eden bir kurum olmak istiyoruz. Destek verilen KOBİ sayısını her geçen gün arttırıyoruz. İşletmelerinizi dünyayla yarıştırmak, rekabet gücünüze destek olmak istiyoruz. Dünya ticareti hızla gelişiyor ve değişiyor. Bu yüzden ya farklı olacaksın ya da güçlü. Artık oyun değişti ve yeni oyunu kurallarına göre oynamalıyız. Müşteri odaklı, KOBİ odaklı bir model getirdik. Yeni dönemde, 'Bende bu var, uyarsa alın.' zihniyetli kredi dağıtım sistemimizi değiştirerek, 'Size nasıl yardımcı olabiliriz?' anlayışını benimsedik." şeklinde konuştu.

KOSGEB Sinerji Odağı'nın İzmir'in Torbalı ilçesindeki beşinci biriminin açılış törenine katılan Kaplan, oda üyelerini ve davetlileri bilgilendirdi. Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun, özel oturumun ardından Kaplan'a bir plaket takdim etti. Odanın bünyesindeki bir personeli görevlendirerek yer tahsisi yaptığı KOSGEB Sinerji Odağı'nın açılış kurdelesini Mustafa Kaplan, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Meclis Başkanı Olgun ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez birlikte kesti.