Zabıta 24 saat göreve yapacak

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdür

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında zabıta ekiplerinin 24 saat görev yapacağını ifade etti.

Fatih Tuncay, 7 ayrı noktada vardiyalı olarak yaklaşık 20 kişilik ekibin sürekli tetikte olacağını söyledi. Bu sene kenar mahallelerindeki deri toplama alanlarının ve seyyar kıyma çekimlerinin önüne geçileceğini belirten Tuncay, kurban kesimlerinin sağlık şartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için kesim yerlerinde gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Başpınar mevkiinde kurulan kurban pazarı alanında hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Tuncay, ellerinde bulunan 225 kurban satış standının 200 adedinin satıldığını belirtti. Tuncay, "Kurban satış yeri ışıklandırıldı. Zemin düzenlemesi yapıldı Bunun yanında, satıcıların su ihtiyaçlarını karşıladık ve seyyar tuvalet kurduk." dedi.

Kurban satış yerlerinde veteriner hekimlerin hazır bulunduğunu ifade eden Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, "Ekiplerimiz dışarıdan gelen veya pazarda bulunan tüm hayvanların kontrollerini yaparak, sağlıklı olup olmadığına bakıyor. Herhangi olumsuz durumda ise o hayvanın satışı yapılmıyor. Halkımız ayrıca, her türlü şikayetlerini 153 numaralı telefonu arayarak bildirebilirler. Bununla birlikte kurban satış yerlerindeki ekiplere iletebilirler. Ayrıca, bayram öncesinde 10 bin adet poşet dağıtacağız. Kurban Bayramı süresince de merkez ve mahallelerde ekiplerimiz görevlerinin başında olacaklar." şeklinde konuştu.