Pmyo Öğrencilerine Polisin Hitap Tarzının Sandartlaşması Konferansı Verdi

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) polis memurlarına ve öğrencilere "Polisin Hitap Tarzında Standardın Sağlanması" konulu konferans verildi.

Pmyo Öğrencilerine Polisin Hitap Tarzının Sandartlaşması Konferansı Verdi
Yozgat PMYO Konferans Salonunda Öğretim Görevlisi 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın tarafından verilen konferansa il emniyet müdürlüğü ve okul personeli ile öğrenciler katıldı. PMYO Müdürü Yunus Çetin, Polisin muhatap olduğu adli-idari soruşturmaları azaltıp iş gücü kaybını önlemek, güvenlik hizmetlerinde kalitenin arttırılması çerçevesinde, polis-halk ilişkilerinde, polisin hitap şeklinde standartların sağlanması, belirli mesajların kodlanarak bir kanal aracılığı ile bir kaynaktan alıcıya aktarılması hedeflendiğini belirterek, "Ülkemizde emniyet teşkilatı mensuplarının görevleri sırasında karşılaştıkları, şüpheli dışındaki kişilere, çoğunlukla yaşlarına göre amca, dayı, teyze şeklinde hitap ettikleri bilinen bir gerçektir. İletişim gerek yüz yüze, gerek teknolojik araçlar vasıtası ile olsun hitapla başlar. Uygun olmayan hitapla başlayan iletişimin, doğru sonuçlanması mümkün değildir" dedi.
Gelişmiş ülkelerde yazılı olmasa bile, polisin karşılaştığı kişilere ne şekilde hitap edeceği çoğunlukla içselleştirildiğini ifade eden Çetin, " Ancak bazı ülkelerde, polisin hitap şeklinden dolayı ayrımcılıkla suçlandığı da bilinmektedir. Herkesin bir kimliği ve kişiliği vardır. İnsanlar tenkit ve şikayet edilmekten hoşlanmazlar. Kendilerine uygun bir şekilde hitap edilmesini isterler. Polis hitap tarzıyla ve davranışlarıyla insanlara önem verdiğini hissettirmelidir. İletişim bozulursa anlaşma sağlanamaz, bireyler birbirlerine yabancılaşır, bireysel ve kurumsal hedeflere ulaşmak güçleşir. Bu nedenle öğrencilerimizin mezun olduğunda halk ile nasıl konuşmalarını gerektiğini anlatmak amacıyla "Polisin Hitap Tarzında Standardın Sağlanması" konulu konferans düzenlendi" diye konuştu.