Pasinler Emniyeti Sahte Paraya Karşı Uyardı

Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarlarında alıcı ve satıcıları sahte para konusunda uyardı.

Pasinler Emniyeti Sahte Paraya Karşı Uyardı
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü hayvan pazarında satış yapan besicileri ve vatandaşları sahte para konusunda dikkatli olmaları konusunda uyaran yetkililer, sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda hazırladıkları el broşürlerini dağıtarak bilgi verdi.
Yetkililer, Kurban Bayramı sonuna kadar ilçe hayvan pazarında sivil ekipler bulunacağını, yine de vatandaşların dikkatli olmasını gerektiğini ifade eden İlçe Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, hayvanlarını satan besicilere sahte parayla karşılaştıklarında mutlaka 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunmalarını istediler.
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri tarafından verilen bilgiye göre paralarda aranması gereken özellikler şöyle sıralandı;
Sahte para ile orijinali arasındaki en belirgin özellik, paranın kâğıdıdır.
Orijinal banknot, pamuk elyafından özel olarak yapılırken, sahte banknot, piyasada bulunan normal kâğıttan yapılmakta olduğunu, renk uyumunun orijinal banknotlarda renkler canlı ve uyumlu, sahte banknotlarda ise renkler soluk ve uyumsuzdur.
Orijinal banknot kâğıdının hamuruna konulan kırmızı ve mavi ışık veren lifler, ultraviyole cihazı altında bakıldığında görülebilmekte. Sahte banknotlarda ise, boyama yoluyla benzetilmeye çalışılmaktadır ve gerçek banknottaki renk canlılığına rastlanılmamaktadır.