Özel Ergin İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencileri Hattuşaş'ı Gezdi

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu, 6. sınıf sosyal ilgiler dersi öğrencilerin Anadolu Medeniyetleri konusunu daha iyi anlamaları için Hititlerin Başkenti Hattuşaş'a gezi düzenledi.

Özel Ergin İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencileri Hattuşaş'ı Gezdi
Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar, örencilerin ders konularını daha iyi anlamaları için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "6. Sınıf sosyal bilgiler dersinde Anadolu Medeniyetleri konusunu öğrencilerimizin daha iyi anlaması için, yakınımızda bulunan Hitit Medeniyetinin Başkenti Hattuşaş'a bir gezi düzenledik. Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Hatice Kaplan tarafından Hattuşaş'ta ki tarihi kalıntılar gezdirildi. Öğrencilerimiz Hititlerin yaşam biçimleri hakkında fikir edindi, Hattuşaş'ta ki tarihi kalıntıları gördüler. Bu tür çalışmalarla öğrencilerinizin konularını daha iyi anladığını düşünüyor ve bu tür gezilerimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.
Yine 6. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan hücre modellerinin okulda sergilendiğini ifade eden Acar, Birbirinden güzel çalışmalar okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından oylanarak en güzel hücreler seçildi. Yapılan oylama sonucunda en çok oy alan hücre Melik Nur Dursun'un hücre modeli olurken, dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Yapılan bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz derslerini uygulamalı olarak görüyor ve daha iyi öğreniyorlar" diye konuştu.