Nükleerde Güney Kore ile sona gelindi

Güney Kore ile yapılan nükleer santral müzakerelerinde sona gelindi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, müzakere sürecini yarın değerlendireceklerini açıkladı. Yıldız, "Şartlar yerine gelmezse sonuç alamayabiliriz" dedi.

Güney Kore ile yapılan nükleer santral müzakerelerinde sona gelindi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, müzakere sürecini yarın değerlendireceklerini açıkladı. Yıldız, "Şartlar yerine gelmezse sonuç alamayabiliriz" dedi. Yıldız, "Türkiye'nin Enerji Vizyonu" konulu panelde soruları yanıtladı.

Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile G-20 toplantısına katılmak üzere Güney Kore'ye gideceklerini hatırlatan Yıldız, burada nükleer güç santralleri ile ilgili yapılan müzakere sürecini değerlendireceklerini söyledi.

"Şartlar çok önemli" diyen Yıldız, Türkiye'nin menfaatine ve Türkiye'nin çizdiği temel prensipler doğrultusunda bir anlaşma yapılmasının önemine dikkat çekti.

Enerji Bakanı, "Kırmızı çizgilerimizin ihlal edilmesi bizim açımızdan söz konusu olamaz. Anlaşamazsak B, C planlarımız mutlaka var" dedi.

Yıldız, 2023 yılına kadar en az iki nükleer santral yapılması gerektiğini de vurguladı.