Muğla Belediyesi'nden engelliler için otobüs

Muğla Belediyesi, toplu taşıma araçlarına engeli vatandaşların rahat binebilmesi için rampa bulunan iki otobüsü hizmete soktu. Otobüsleri tanıtan Bele

Muğla Belediyesi, toplu taşıma araçlarına engeli vatandaşların rahat binebilmesi için rampa bulunan iki otobüsü hizmete soktu. Otobüsleri tanıtan Belediye Başkanı Osman Gürün, şehir merkezinde 52 toplu taşıma aracıyla günde 18 bin 500 kişinin ulaşımının sağlandığını kaydetti.

Engelli vatandaşlar için rampası bulanan iki otobüs aldıklarını belirten Başkan Gürün, "Bu otobüsleri, engelli vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına rahat şekilde binip seyahat etmeleri için aldık. İlerleyen yıllarda tüm otobüsler rampa sistemli olacak. Şu andaki ikisi 315 bin liraya mal oldu. Engelli vatandaşlarımız, tekerlekli sandalyesiyle binip özel bir yere yerleştirilerek emniyetle seyahat edebiliyor." dedi.

Belediye olarak yeni bir uygulama daha başlattıklarını kaydeden Gürün, "Vatandaşlarımız, anlaşmalı olduğumuz bir bankanın akıllı kartını okutmak suretiyle taşıma ücretini ödeyebiliyor. Diğer bankalarla da temaslarımız devam ediyor. Toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz kart almak zorunda değil. Hemen hemen her vatandaşımızda bir bankanın kredi kartı var. Bunları uzaktan okutmak suretiyle ücretlerini ödeyebilecekler. Bu da vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağlayacak." şeklinde konuştu.