KAYMEK istihdama yönelik 88 branşta kurs veriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Meslek Edindirmek Kursları (KAYMEK) ihtiyaç doğrultusunda istihdama yönelik 88 branşta kurs veriyor. Açılan

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Meslek Edindirmek Kursları (KAYMEK) ihtiyaç doğrultusunda istihdama yönelik 88 branşta kurs veriyor. Açılan kurslar işsiz vatandaşlar için umut olurken ara eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan ve yetişmiş eleman bulmakta zorlanan işverenlerin de yüzünü güldürüyor.

Aşçılık, hasta ve yaşlı refakatçisi, kaynakçılık, kasiyer yetiştirme ve danışma görevlisi gibi 88 farklı branşta eğitim veren KAYMEK, kursiyerlerin meslek sahibi olmalarına fırsat tanıyor. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

Bu yıl yeni açılan kurslardan danışma görevlisi kursunda kursiyerlere, 312 saatlik teorik ve pratik bilgilerin iç içe kaynaştığı bir eğitim sunuluyor.

Kurs hocalarından İlhan Aktaş, sabah ve öğleden sonra iki gurup halinde toplam 34 öğrenciyle kurslara devam ettiklerini belirterek, "Temel mantığımız kursiyerleri hayatın her alanında bilgilendirmek ve iş hayatına hazırlamak. Danışma görevlisi denilince herkesin aklına bir kurumun, bir işletmenin girişinde insanları bilgilendiren ve yönlendiren bireyler geliyor. Ama biz sadece o noktada değil, çok daha detaylı eğitimler veriyoruz." dedi.

Danışma görevlisi kursu öğrencileri ise hocalarının sadece iş hayatına yönelik değil, özel hayatlarında da faydalı olabilecek bilgiler sunduklarını belirterek, "Kursun faydasını şimdiden görmeye başladık. Her konuda kendimizi geliştirmek istediğimiz için bu kursa katıldık." dedi.

Kasiyerlik kursunda ise ticari matematik, istatistik, bilgisayar kullanımı, iş hukuku gibi konularda 8 aylık kapsamlı bir eğitim veriliyor. Kurs eğitmenlerinden Hayriye Korkmaz da iş hayatına hazırladıkları kursiyerlerin, öğrendikleri genel bilgilerle iş hayatında zorlanmayacaklarını söyledi.

Kursun öğrencilerinden 3 çocuk annesi Nuran Gündüz ise kendini geliştirmek için bu kursa katıldığını belirterek, "Kurstan çok memnunum. Kursları herkese tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.