Giresun'da yüksek süt verimli hayvan yetiştiriciliği desteklenecek

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Ziraat Bankası arasında, birlik üyelerinin yüksek süt verimli hayvanları temin etmesi amacıyla prot

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Ziraat Bankası arasında, birlik üyelerinin yüksek süt verimli hayvanları temin etmesi amacıyla protokol imzalandığı bildirildi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, mevcut hayvan sayısını 10 baş ve üzerine çıkarmak isteyen, elinden bulunan verimi düşük hayvanların yerine verimi yüksek olan safkan hayvanlardan almak isteyen veya süt hayvancılığına yeni başlayacak olan çiftçilerin yatırıma yönelik ahır yapımı, hayvan alımı, süt sağım makinesi ve süt soğutma tankı da dâhil olmak üzere her türlü yatırım ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, projeye finansman sağlanması amacıyla Ziraat Bankası ile protokol imzalandığı kaydedilen açıklamada, "Çiftçilerimizin Ziraat Bankası'ndan sıfır faizli, ilk yılı ödemesiz olmak üzere yedi yıl vadeli kredi kullanabilecek. Kredi karşılığında birliğimiz tarafından süt sağım makinesi, süt soğutma tankı ve safkan süt hayvanı temin edilerek, çiftçilerimize sütlerinin pazarlanması garantisi de verilerek çiftçilerimizin üretim miktarını artırmayı, dolayısıyla da gelir düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir. Projeden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin en kısa sürede birliğimize müracaat etmeleri hususu önemle rica olunur." denildi.