Geçici 'Karekodlu'ların Küpürü Kesilecek

Sahte ve kaçak ilaçla devletin milyonlarca lira zarara uğramasının önüne geçmek için getirilen sistemde yeniden düzenlemeye gidildi.

Geçici 'Karekodlu'ların Küpürü Kesilecek
Temmuz ayı itibariyle ilaçlara Karekod sistemi getirilmiş ve bu uygulama ile ilaçlardaki küpür kesmeye son verilmişti. Ancak bu konuda bazı süistimallerin olabileceğini düşünen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerlerinde geçici Karekod bulunan ilaçların tekrar eskisi gibi küpürlerinin kesilmesini istedi.
Kütahya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Tavşanlılı Eczacı Mustafa Buruk, Karekodlu ilaç satışının yürürlüğe girmesiyle stoklarda bulunan ilaçların üzerlerine geçici Karekod uygulaması yapıldığını belirterek, "ancak bu geçici kod yapıştırma uygulamasında suistimal olabileceği kanısına varıldı. Bundan dolayı da 7 Kasım itibariyle geçici Karekod bulunan ilaçların küpürleri tekrar kesilmeye başlanacak" dedi.
Buruk, eczanelere ilaç almaya gelen vatandaşların sürekli değişen bu uygulamalar ile kafasının karıştığını ve çoğu zaman bu uygulamaları vatandaşlara tekrar tekrar anlatmak zorunda kaldıklarını söyledi.