Gazeteci Aykan Kıyak Ölümünün 7. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Trabzon basınının duayenlerinden ve Hizmet Gazetesi kurucularından merhum Ayhan Kıyak, vefatının 7. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Sülüklü Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anma törenine Hizmet Gazetesi imtiyaz sahibi Aykan Kıyak ve Yazı İşleri Müdürü Serkan Kıyak'ın yanı sıra, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, Başkan Yardımcısı Yusuf Turgut, Anadolu Basın Birliği Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, Karadeniz Gazetesi Yazarlarından Arif Sırtkaya, Kuzey Ekspres Gazetesi yazarlarından Asım Kemal Güner ile merhumun yakınları ve dostları katıldı.
Okunan Kur'an-ı Kerim'in ve yapılan duaların ardından bir konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Yusuf Turgut, merhumun çok öz el bir yeri olduğunu söyledi. Merhum Ayhan Kıyak'ın gazeteciler için bir ekol olduğunu belirten Turgut, onun aynı zamanda işsiz gazeteciler için de sığınılacak bir liman olduğunu ifade etti. Merhum Ayhan Kıyak'ın boşluğunun hiçbir zaman doldurulamayacağını vurgulayan Yusuf Turgut, bununla birlikte arkadan gelen gazetecilerin de onun izinden gittiğini kaydetti.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Turgut, "Ayhan ağabeyimiz yaptığı hizmetler ve uygulamalarıyla Trabzon basın camiasında gerçekten farklı bir yerdeydi. O'nun boşlunun doldurulamayacağını biliyoruz ama rahat uyusun çünkü arkadan gelen bizler ondan devraldığımız hizmet bayrağını daha ileriye götürmek azim ve kararlığındayız" dedi.