Doğa Okulları'ndan Bursa'ya İkinci Kolej

Doğa Okulları Bursa'da ikinci kolejini açtı.

Doğa Okulları'nın Çekirge'den sonra ikinci koleji Hamitler'de açıldı. Bünyesinde ana sınıfı ve ilköğretim okulu bulunan kolejde 600 öğrenci eğitim görüyor. Kolejin resmi açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun ile çok sayıda davetli ve veli katıldı. 18 farklı kampustaki 18 bin öğrenci ve 2 bin 500 öğretmenle birlikte en büyük eğitim kurumu olduklarını ifade eden Doğa Koleji kurucu ortağı Okan Dilik, ''Biz, eğitim konseptimizde sadece şunu yapmaya çalışıyoruz; evlatlarınızın içinde bulunan yetenekleri, kapasiteleri keşfetmek için uğraşıyoruz" dedi.
Törende öğrenci velilerine seslenen Doğa Koleji kurucusu Fethi Şimşek ise, ''Doğa Okulları, eğitimde değişim ve dönüşümün öncüsü olmalı. Türkiye'nin modernleşmesi, dünya standartlarına gelmesinin yolu siyasetten değil eğitimden geçmektedir'' diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ da yaptığı konuşmada, kendi öğrencilik yıllarını hatırlatarak, ''Biz sınıfın camını açtığımızda kurbağa sesinden ders yapamıyorduk. Kışın güneş olduğu zamanlar içerisi ısınıyordu. O günlerden bu günlere geldik. Biz belediye olarak sizlere gereken desteği vermeye hazırız'' diyerek, eğitime destek verecekerini bildirdi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar ise, okulların fiziki standartlarının gün geçtikçe Avrupa ülkelerine yaklaştığını belirterek, şunları söyledi:
''Bir hafta kadar önce Almanya'daki okullarda incelemelerde bulundum. Fiziki ve teknolojik olarak gerek devlet okulları, gerekse özel okullarımız Avrupa'dan geri kalır durumda değil".
Tören, yapılan konuşmaların ardından birinci sınıf öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam ederken, Doğa Lisesi Orkestrası yabancı ve yerli parçalar seslendirdi. Daha sonra kurdele kesilerek kolej açıldı. 600 öğrencinin eğitim gördüğü kolejde binicilik dahil birçok spor faaliyeti yapılacak.