CHP Milletvekili Güvel: Atatürk'ün ilke ve inkılapları sonsuza kadar yaşayacak

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Güvel, Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının bugün çok daha iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Ulusun Atatürk'ün ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağını belirten Güvel, çağdaşlaşmanın öncüsü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türk ulusunun minnet ve şükran borçlu olduğunu kaydetti.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumun Ata'nın ilke ve inkılaplarına sıkıca bağlı kalınmasının gereğini ortaya koyduğunu dile getiren Güvel, şunları söyledi: "Dünyanın teknolojik ve ekonomik gelişimine paralel olarak Türk Ulusu'na tüm alanlarda yön veren Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılmasından sonra hepimize önemli görevler düşmektedir. Ata'mızın bize miras olarak bıraktığı Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve ilelebet yaşamasını sağlamak ulusun her bireyinin mutlak görevi olmalıdır. 10 Kasım'lar sadece yas tutma, üzüntüleri dile getirme günü olarak değil Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini hayata geçirme, bu fikirler ışığında yeni nesiller yetişmesi için çaba gösterme günü olarak algılanmalıdır.Tarih boyunca tüm siyasi liderleri arkasından sürükleyen Ulu Önder Atatürk'ün fikirleri ışığında ülkemizin aydınlık geleceğe çıkabileceği nettir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni bugünlere taşımak adına ortak aklı ve bilimi kullanan, gerektiğinde ülkenin bir avuç toprağı için göğüs göğüse muharebe eden Atatürk ve silah arkadaşlarının bıraktığı emaneti korumak, kollamak ve gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmak her Türk vatandaşının ödevidir ve bu ödev sonsuza dek unutulmamalıdır."

Güvel, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duygularıyla andığını sözlerine ekledi.