Bursa'da çöp konteynerında bulunan ojeli kesik bacakta sona gelindi, sevgili gözaltında

Bursa'da gerçekleşen ikinci Münevver Karabulut cinayeti büyük oranda aydınlatıldı. Parçalara ayrılarak öldürülen kadının sevgili gözaltına alındı.

Bursa'da gerçekleşen ikinci Münevver Karabulut cinayeti büyük oranda aydınlatıldı. Parçalara ayrılarak öldürülen kadının sevgili gözaltına alındı.

Bursa'da 29 Temmuz 2010 günü Nilüferde bir çöp konteynerında bulunan kesik bacak soruşturması kapsamında, öldürülen genç kadının sevgilisi olduğu ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı çok yönlü olarak sürdüren polis ekipleri akşam saatlerinde kadının sevgilisi ile birlikte 3 kişiyi gözaltına aldı. Olayın şüphelisi ile babası ve kardeşini gözaltına alan polis, hunharca öldürülen 25 yaşındaki Sevgi T.'nin diğer parçalarını kent çöplüğünün yanı sıra gözaltındaki kişinin evinde arıyor. Bir çocuk annesi olan Sevgi T.'nin yine bir kız çocuk babası olan restoran işletmeciliği yapan B.K. (31) tarafından öldürülmüş olabileceği iddia edildi. Yaklaşık 2 yıldır yanında çalışan Sevgi T. ile kavga ettikten sonra kadını parçalara ayıran zanlının ceset parçalarını ise kentin değişik yerlerinde çöp bidonlarına attığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre; merkez Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi'nde konteynerdan kamyonete aktarılan çöpler arasında bulunan kesik bacağın esrarının aydınlatılmasında son aşamaya gelindi. 3 aydır soruşturmayı sürdüren savcılık ve cinayet polisi, sonuca ulaştı. İlk önce 25 yaşındaki kayıp kadının kimliğini belirleyen polis ekipleri, kadının ailesinin de emniyet müdürlüğüne 16 Eylül'de kayıp müracatı üzerine alınan DNA örneklerini karşılaştırdı. DNA örneklerinin karşılaştırılmasını ardından kesik bacağın Sevgi T.'ye ait olduğu tespit edildi.

Savcılığın soruşturma aşamasında gizlilik kararı uyarınca çalışmasını sürdüren cinayet büro ekipleri, Bursa'da bir restoran işletmeciliği yapan B.K. (31) ile dost hayatı yaşadığı öne sürülen Sevgi T.'nin bağlantılarını araştırmaya başladı. Yaklaşık 2 aydır takipte olan cinayet masası dedektifleri, bugün akşam saatlerinde olayın faili olduğu öne sürülen restoran işletmecisi 31 yaşındaki B.K.'yı gözaltına aldı.

Olayla ilgili Bülent K.'nın babası ve kardeşinin de ifadesine başvurulmak için gözaltına alındığı öğrenilirken, polis evde yaptığı aramada Sevgi T.'nin bazı eşyalarına ulaştı. Polis ekipleri bir yandan da kayıp ceset parçalarıyla ilgili başta kent çöplüğü olmak üzere zanlının merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi'nde detaylı arama yapmasına rağmen, ceset parçalarına ulaşamadı. Zanlının, kadını parçaladıktan sonra parçalarını kentin muhtelif yerlerinde çöp bidonlarına atmış olabileceği üzerinde duruluyor. Polis, zanlı ve diğer iki kişinin ifadesine başvururken, soruşturmanın gizliliği için daha fazla bilgi verilmiyor.

"DEVRİMLERİNİN İZİNDEYİZ"

Cinayet zanlısı B.K.'nın Nilüfer ilçesi Beşevler mahallesi Sevgi Sokak Güneş Caddesi Güneş apartmanındaki evine gelen polis ekipleri burada çok yönlü arama yaptı. Evde kadının bazı eşyalarına rastlanırken, ceset parçaları bulunamadı. Zanlı B.K.'nın eve iki adet üzerinde 'Devrimlerinin izindeyiz' yazılı Atatürk resmi astığı görülürken, komşuları da meraklı ve korku dolu bakışlarla olup biteni anlamaya çalıştı. Olayla ilgili detaylı bilgi daha sonra verilecek.