'Birilerinin hevesi kursağında kaldı'

CHP MYK'da yaşanan değişikliğin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birilerinin hevesi kursağında kaldı, bunu çok iyi biliyorum. CHP kültürü vardır. CHP tarihsel derinliklerinden alıyor bu kültürü. CHP'de kişisel kavgalar olmaz" dedi.

CHP MYK'da yaşanan değişikliğin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birilerinin hevesi kursağında kaldı, bunu çok iyi biliyorum. CHP kültürü vardır. CHP tarihsel derinliklerinden alıyor bu kültürü. CHP'de kişisel kavgalar olmaz" dedi.

 
ANKARA/ANKA –

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta yaşanan MYK değişikliğinin ardından ilk defa grup toplantısında konuştu. İl başkanları, Parti Meclisi üyelerinin de katıldığı salonda büyük bir izdiham yaşandı. CHP Genel Başkanı, "Devrimci Kemal", "Başbakan Kemal, "Halkçı Kemal" sloganları ile salona girdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması da sık sık "Başbakan Kemal" sloganları ile kesildi.

-SAV UZAĞA OTURDU-
CHP’nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, salonda uzak bir köşeye oturdu. Sav’ın oturacağı yer de yarım saat öncesinde tutuldu.
Grup toplantısı salonunda yer alan ve ön sıralarda oturan bir isim de Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu.

-CHP’DE İLGİNÇ EYLEM-
CHP Genel Başkanı, konuşmak için kürsüye geldiğinde ilginç bir eylemle karşılaştı. Arka sıralarda oturan bir vatandaş, "Mersin örgütü beni ihraç etti, partime geri dönmezsem demokratik eyleme başlayacağım" diye bağırdı. CHP Genel Başkanı’da, "İtiraz eden arkadaşım. CHP grubu şov yeri değildir. Gelirsiniz, konuşuruz. CHP’ye geleceklere kapımız sonuna kadar açık" diye seslendi.

-"CHP DEVRİMCİLERİN ADRESİDİR"-
CHP’nin değimimin adresi olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "CHP dönüşümün adresidir. CHP devrimcilerin adresidir. Tek amacımız var; halka daha fazla gitmek, tek amacımız var; halkı kucaklamak, tek amacımız var; halkla beraber iktidar olmak, tek amacımız var; Türkiye’nin üzerindeki kara bulutları dağıtmak. Amacımız bu" diye konuştu.

-PARTİ İÇİ MUHALEFETE SESLENDİ-
Konuşmasında birlik ve bütünlük mesajı veren CHP Genel Başkanı, "Değerli parti büyüklerimiz var. Bu partiye emeği geçen genel başkandan üyesine kadar herkese şükran borçluyuz. Şükran borçlu olmaya da devam edeceğiz" dedi.

-"BİRİLERİNİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI"-
CHP’de yaşanan yönetim değişikliğinin ardından bazı kesimlerin "kavga" beklediği mesajını veren CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:
"Birilerinin hevesi kursağında kaldı, bunu çok iyi biliyorum, birbirlerine girecekler diye. Yok öyle bir şey. CHP kültürü vardır. CHP tarihsel derinliklerinden alıyor bu kültürü. CHP kültürü uygarlıktan, sanattan, edebiyattan alıyor. CHP’de kişisel kavgalar olmaz. CHP onurlu bir partidir, dik duran bir partidir. Topluma, halkına saygılı olan bir partidir.Onun için birilerinin hevesi kursağında kaldı. Ama biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz halkla beraber."