Ak Parti Kars İl Teşkilatı, Yeni Hizmet Binası'nda Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Birarya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti'nin yeni hizmet binasını basın mensuplarına gezdirdi.

Ak Parti Kars İl Teşkilatı, Yeni Hizmet Binası'nda Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Birarya Geldi
AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, yeni parti binasında Hükümetin Kars'a yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
AK Parti İl Başkanı Av. Erdoğdu, hiçbir siyasi ayrım yapmadan Kars'a ve köylerine hizmet ettiklerini belirtti.
Av. Ensar Erdoğdu, 18 Kasım 2002 yılında iktidara geldiklerini, bir hafta sonra iktidar olmalarının 8'nci yılını tamamlayacaklarını söyledi.
AK Parti Kars İl Başkanı av. Ensar Erdoğdu; "Bu süreç zarfında gerek Kars bazında olsun gerek Türkiye genelinde olsun, çok ciddi ve büyük yatırımlar yaptı hükümetimiz. Yapmaya da devam ediyor" dedi.
KARS'A 127 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILDI
AK Parti İl Başkanı Erdoğdu, hükümet olarak Kars'a 127 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade etti.
Ensar Erdoğdu; "İktidara gelmeden önce 2003 yılına kadar Kars'ta 23 kilometre bölünmüş yol mevcut idi. 2010 sonu itibariyle yaklaşık 127 kilometre Kars'a bölünmüş yol yapıldı. Buna ilaveten Kars-Selim, Sarıkamış-Karakurt ve Kars-Susuz-Ardahan bölünmüş yol yapımı da hızla devam etmektedir. Bunlar önümüzde yıl bitirilecek. Bir kısmı yapıldı. Bir kısmı da yapılıyor. Buralara sıcak kaplama asfalt yapılıyor. Öte yandan yine ulaştırma alanında Kars havaalanının yeni terminal binasının yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Muhtemelen Mayıs, Haziran aylarında bitirilecek. Uluslararası bir terminal olacak. Yaklaşık 35 bin metrekare kapalı alana sahip bir havaalanını olacak. Bittiği zaman uluslararası uçuşlara da açılacak" diye konuştu.
KARS-BAKÜ-TİFLİS DEMİRYOLU'NUN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR
AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu'nun 2013 yılında tamamlanacağını ve Kars'ın cazibe merkezi haline geleceğini ileri sürdü.
Erdoğdu; Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hızla devam etmekte, 2013 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Şuanda Aktaş Sınır Kapısı'nda yaklaşık 8 kilometre bir tünel yapılması söz konusu 4 kilometresi Türkiye tarafında, 4 kilometresi Gürcistan tarafında bu tünelin. Ama teknik alanda Gürcistan tarafı sıkıntı yaratınca geçici olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gürcistan Hükümeti yapılan bir protokolle Gürcistan sınırdaki 4 kilometrelik o alan geçici olarak Türkiye sınırına dahil edildi. Yani biz yapacağız biz yaptıktan sonra tekrar sınır eski haline dönecek. Burada teknik anlamda bir sıkıntı vardı onu aşmak adına böyle bir çözüm bulundu. Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu projesinin proje çalımları devam ediyor. Bu proje ise Türkiye'yi Uzakdoğu'ya bağlayan bir güzergah olacaktır. Dolayısıyla gerek Kars-Bakü-Tiflis gerek önümüzdeki süreçte Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolunun yapılması halinde Türkiye'nin bir cazibe merkezi olacaktır. Hemşerilerimiz bu anlamda gelecekle ilgili programlarını buna göre yapmalarında fayda görüyoruz. Herkesin önümüzdeki süreç için hazırlıklı olmasını çalışma yapmasını bekliyoruz. Hizmet sektörü anlamında Kars'ın iyi bir ivme kazanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
KÖYLERE KANALİZASYON VE PARKE YOL YAPIMINA BAŞLANDI
AK Parti Hükümeti'nin Kars'a çok önem verdiğini belirten İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, köylere kanalizasyon ve parke taş yol yapına başlandığını vurguladı.
AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, daha sonra özetle şunları söyledi:
"Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES)'in aracılığı ile 2002'den günümüze kadar Kars'a yaklaşık 62 milyon TL. eski para ile (62 trilyon) para harcandı. Aşağı yukarı 5 köy hariç susuz hiçbir köyümüz kalmadı. Bütün köylere şebeke suyu götürüldü. Her köy de şebeke suyu mevcut. Yollar konusunda 2 bin 458 kilometre köy yollarımız yapıldı. Bunun yaklaşık 30 kilometresine asfalt kaplama yapıldı. Ve devam ediyor. 2010 yılında da bu 62 milyon TL.'ye ilaveten KÖYDES aracılığı ile 15 Milyon TL. civarın da bu yıl yeni yatırımlar yapıldı. Artık su yol sorunundan geçtik köylerde kanalizasyon yapımına başladık. Şuanda 3 köyümüze kanalizasyon yapıldı. Bazı köylerimize de parke yol yapımı için çalışmalar başlatıldı. 2011-2012 yıllarında köylere kanalizasyon ve köylere köyiçi parke taş yollar yapılacaktır. Projeleri devam ediyor İl Özel İdaresi'nin belirleyeceği köyler de kanalizasyon ve parke köyiçi yolları yapılacaktır. Biz hiçbir siyasi ayrım yapmıyoruz. Eski milletvekili Çetin Bilgir'in köyüne yani Susuz'un İncesu köyüne parke yolları yapıyoruz yaklaşık 200 milyar TL.'lik bir yartırım. Bizim hizmet anlayışımız budur. Hiçbir zaman siyasi görüş, siyasi anlayış farkına bakmadan hizmete ihtiyacı olan bütün köylere hizmetlerimizi yapıyoruz bu konuda herhangi bir önyargımızın olması söz konusu değil."
Daha sonra AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen ve partililerle birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıya geçildi.
Sıcak ortamda geçen kahvaltıda AK Parti Hükümeti'nin Kars yaptığı yatırımlar ve yeni projeler konuşuldu.