Marmaris Turizminin Sorunları Görüşüldü

Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (MARTAB) Kasım ayı olağan toplantısında Marmaris turizminin sorunları görüşüldü.

Marmaris Turizminin Sorunları Görüşüldü
MARTAB Kasım ayı olağan meclis toplantısı 12 gündem maddesi ile gerçekleştirildi. Maritim Hotel Grand Azur toplantı salonunda gerçekleştirilen Toplantı Birlik Başkanı Ali Acar'ın açılış konuşması ile başladı.
Acar, MARTAB'ın olağanüstü başarılı çalışmalara imza attığının belirterek, "Bu gerçeği bizim subjektif değerlendirmemiz olarak belirtmiyorum. Türkiye'de benzer amaçlarla kurulmuş 60 birlik içindeki dikkat çekici çalışmalarımız diğer birliklerinde dikkatini çekmiş olmalı ki bizden bu çalışmaları nasıl yaptığımız konusunda bilgi istiyorlar" dedi.
Toplam 12 gündem maddesi ile yapılan toplantıda okunarak görüşülen Martab Faaliyet Raporu üyeler tarafından ibraz edildi. Faaliyet raporunun yansıra Martab'ın 2010 yılı gider ve gelir harcamaları hakkında üyelere bilgi verildi. Toplantının önemli gündem maddelerinden biriside 5355 Sayılı Kanunun 9. maddesinde sayılan Birlik Meclisinin görev ve yetkileri arasında yer alan 'Taşınmaz mal alımına, satımına, kiralanmasına ve takasına karar vermek' hükmü gereğince Birlik için hizmet binası kiralanması konusu oldu. Alınan kararla MARTAB için yeni bir hizmet için düğmeye basıldı. Alınan karar gereği hizmet binası için ya kiralanma yoluna gidilecek yada yeni bir bina satın alınacak.
Tüm günden maddelerinin görüşülüp kabul edilmesinin ardından bir konuşma yapan MARTAB Koordinasyon Başkanı Asım Geniş, "Bu yılda tanıtım için ikisi yurtiçi, 11 yurt dışında olmak üzere toplam 13 fuara katılacağız bu fuarlar için otel tanıtım CD'si hazırladık. Bunun için yaklaşık 600 Otel işletmecisine başvurduk. Tanıtım CD'lerini istedik. Bu konuda bize sadece 100 civarında bir tanıtım CD'si gönderildi. Ben işletmeci arkadaşların bu konudaki duyarsızlıklarını kınıyorum" diye konuştu.
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ise, "Birlikten Kuvvet doğar" ata sözünü hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu gerçekten hareketle çok önemli işler yaptığına inandığımız MARTAB üye olmak arzusu içindeyiz. Biz bu konuyu enine boyuna görüşeceğiz. Sizlerde olur derseniz MARTAB'a katılmamız için hiçbir neden yok"