Kılıçdaroğlu Ve Berhan Şimşek, Bahçeşehir Üniversitesi'ne Aynı Araçla Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Erdal İnönü'yü anma toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Erdal İnönü'yü anma toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte geldi. Üniversiteye aynı araçla gelen ikili, kameraların yoğun ilgisi arasında içeriye giriş yaptı.
Üniversitenin Beşiktaş Kampüsü'nde Erdal İnönü'yü anma toplantısı kapsamında düzenlenen "Demokratikleşme sürecinde öncelikler" konulu konferansa Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni Genel Sekreteri Süheyl Batum ile SHP eski genel başkanı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü de katıldı.
Kampüse, İl Başkanı Berhan Şimşek ile birlikte gelince basının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında "Başbakan Kemal" sloganları yükseldi. Üniversiteye aynı araçla gelen ikili, kameraların yoğun ilgisi arasında içeriye giriş yaptı. Konferansta öncelikle söz alan Sevniç İnönü, Erdal İnönü'nün ölümünün üzerinden üç yıl geçtiğini söyledi. Salondaki bayanların çoğunluğuna dikkat çeken İnönü, "Erdal İnönü'yü O'na layık bir şekilde anıyoruz. Sosyal ve siyasal platformda kadınlar
daha çok yer almalı. Gündemi kısır ve yararsız türban tartışmalarıyla meşgul etmemeliyiz. Bu toplumun fırsatları kaçırmak gibi bir lüksü kalmadı artık" dedi.
Kılıçdaroğlu ise, Erdal İnönü'nün saygın bir bilim adamı olduğunun altını çizerek, "O, önemli bir soyadı taşıyordu. O, soyadının altında hiçbir zaman ezilmedi. Onu aştı. Siyasette de saygın bir yer tuttu. Türk siyasetinin önemli bir simgesi oldu. O siyasette risk almaktan hiçbir zaman korkmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan sorunların çözümü noktasında çok ciddi raporlar hazırladı. Onlar yaşama geçseydi Türkiye bugün çok farklı yerlerde olabilirdi. O günlerde kendisine çok ağır eleştiriler
yapıldı. Bugün o kişilerin kendisinden özür dilemeleri gerekir. Onların özür borcu var. Bu borcu yerine getirmeliler" diye konuştu.
Sevinç İnönü'nün, "Erdal evde fare var" sözlerine, İnönü'nün "Sevinç ben kedi miyim" dediğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasetçide mizah yeteneği olmalı. Mizah yeteneği olmayan kişinin siyasette yeri olmaması gerekir. Bizlere düşen görev, onların mirasını daha ileriye taşımak. Kendisinin amacı 'mutlu bir Türkiye'yi nasıl oluşturabiliriz?' idi. O'nun amacı, bizim amacımız olmalı" ifadelerini kullandı.