Güreş Ligi'nde fikstür çekildi, yabancı transferi yasak

Serbest ve Grekoromen Güreş Birinci Ligi'nde 2010-2011 sezonu fikstürü çekilişi Ankara'da yapıldı. Yönetim Kurulu toplantısının da yapıldığı fikstür ç

Serbest ve Grekoromen Güreş Birinci Ligi'nde 2010-2011 sezonu fikstürü çekilişi Ankara'da yapıldı. Yönetim Kurulu toplantısının da yapıldığı fikstür çekilişi sonrasında yabancı güreşçi transferine izin çıkmadı.

Serbest ve Grekoromen Güreş Birinci Ligi'nde 2010-2011 sezonu fikstürü çekilişi Ankara'da yapıldı. Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, kulüp yöneticileri, eski milli güreşçiler ile antrenörlerin de katıldığı fikstür çekilişi Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

Fikstür çekimi sonrasında federasyon başkanı ve kulüp yöneticileri, 2010-2011 sezonunda yabancı sporcu transferinin kaldırılmasına ve kulüplerin en fazla iki yerli sporcuyu kiralık olarak kadrosunda bulundurmasına karar verdi.

Federasyon başkanı Osman Aşkın Bak, burada yaptığı açıklamada, federasyonlarının başarısında kulüplerin büyük payı olduğunu söyledi. Başkan Bak, güreş ailesinin lokomotifi olan kulüplerle elele vererek, 2011 yılında İstanbul'da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırlanacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından yapılan fikstür çekimine geçildi. Bura göre, serbest stilde 20 takım 4'erli 5 grupta, grekoromen stilde ise 4'erli 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği açıklandı.

Gruplarda yapılan müsabakalar sonucunda ilk iki sırayı alan takımların play-off mücadelesi yapacağı, üçüncü ve dördüncü sıradaki takımların ise klasman müsabakaları yapacağı belirtildi.

Ligde serbest ve grekoromen stilde mücadele edecek takımlar şöyle;

SERBEST STİL

A GRUBU

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Bahçelievler Belediyespor, Tokat Özel İdarespor, Tokat Belediye Plevnespor.

B GRUBU

Kocaeli Büyükşehir Belediyespor, Ankara Kızılcahamam Belediyespor, Ankara PTT Spor, İzmir Büyükşehir Belediyespor.

C GRUBU

Ankara ASKİ Spor, Ankara Şekerspor, Adana Ceyhan Belediyespor, Erzurum Palandöken Belediyespor.

D GRUBU

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Ankara Diyanetspor, Ankara İller Bankasıspor, Ankara TEDAŞ Spor.

E GRUBU

Ankara Adalet Güreş İhtisasspor, Ankara Karakuvvetlerispor, Samsun Bafra Güreş İhtisasspor, Artvin Yusufeli Belediyespor.

GREKOROMEN

A GRUBU

Ankara ASKİ Spor, Ankara Karakuvvetlerispor, Kayseri Şekerspor, Konya Şekerspor

B GRUBU

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Aydın Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Bursa Yıldırım Belediyespor.

C GRUBU

İstanbul Kasımpaşaspor, Ankara Kızılcahamam Belediyespor, Çankırı Yarenspor, Rize Çaykurspor.

D GRUBU

İzmir Büyükşehir Belediyespor, Ankara Şampiyon Güreşçilerspor, İstanbul Güreş İhtisasspor, Ankara MTA Spor.