Rusya, Putin'in bayramı 'Ulusal Birlik Günü'nü kutluyor

Rusya'nın başkenti Moskova başta olmak üzere Rusya'nın bir çok kenti '4 Kasım Ulusal Birlik Günü' kutlanıyor. Pazartesi gününe kadar resmen tatil olan

Rusya'nın başkenti Moskova başta olmak üzere Rusya'nın bir çok kenti '4 Kasım Ulusal Birlik Günü' kutlanıyor. Pazartesi gününe kadar resmen tatil olan ülkede, onlarca tören ve etkinlik düzenlenecek.

İlk kez Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in 2004 yılında başlattığı 'Birlik Günü' kutlamalarına, Kremlin yanlısı gençlik grubu 'Naşiler' binlerce kişinin katılımı ile yapacakları törenlerle destek verecek.

Komünist Parti'nin 7 Kasım 1917'de gerçekleşen Bolşevik Devrimin yıl dönümü kutlamalarından rahatsız olan Rusya yönetimi, bunun yerine 4 Kasım Ulusal Birlik Günü kutlamalarını alternatif olarak geliştirdi.

Sovyetler Birliği Yönetimi'nin Çarlık rejimini yok saymasına karşın, birliğin dağılmasının ardından Rusya'da iktidarda bulunan yönetim Çarlık Rusya'sı ile bağları güçlendirmeye çalışıyor. 4 Kasım Rusya'nın Polonya'nın işgalinden 1612'de kurtuluşunu simgeliyor.

Moskova şehir yönetiminden yapılan açıklamaya göre şehirde 20 ayrı gösteri yapılacak. Puşkin Meydanı'nı kapatan aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski ulusal birlik çağrısı yapacak. Jirinovski'nin özellikle yolsuzluk ve rüşvet konusunda mücadeleye destek açıklaması yapması bekleniyor.

Kızıl Meydan'da resmi kutlamalar planlanırken, Naşi'ler de 30 binin üzerinde bir kalabalıkla Putin'in bayramı olarak bilinen 4 Kasım'ı kutlayacak.

Kutlamalar için 6 binin üzerinde polis ve içişleri bakanlığı güvenlik gücü görev alacak.