Yavaş yavaş yayınlayacağız

Yayınladığı belgelerle dünyada büyük tartışma başlatan Wikileaks sitesinin kurucusu Jullian Assange, belgelerin devamının geleceğini açıkladı. Assange, “Yavaş yavaş yayınlayacağız” dedi.

Yavaş yavaş yayınlayacağız
Wikileaks sitesinin kurucusu Jullian Assange, belgelerinin devamının geleceğini açıkladı.

Assange, “Belgeler anlaşılsın diye yavaş yavaş yayınlayacağız" dedi.

Assange, şöyle konuştu: "Onca belgeyi bir anda vermek, içeriğin önemi açısından büyük haksızlık olurdu. Yayın devam edecek. İnsanların, belgeler açıklandıkça konuşup, tartışmasını istiyoruz.”

ASSANGE’NİN YENİ HEDEFİ

Forbes Dergisi pazartesi günü Julian Assange'ın yeni hedefinin çok büyük bir ABD bankasının iç yazışmalarının 2011'in ilk aylarında sızdırmak olduğunu yazdı.

Dev banka ile ilgili belgelerin Irak'tan sonraki en önemli ve ses getirecek ifşa olacağı belirtilirken, dergiye mülakat veren Assange bu sızıntının 'megaleaks' olacağını ifade etti.

Assange, Amerikan iş dünyasının etkili dergisi Forbes’a verdiği röportajda, Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerinin sadece başlangıç olduğunu belirterek, 2011 yılının başlarına bazı büyük Amerikan şirketlerinin ‘’içinin dışına çıkacağını’’ söyledi. Assange, büyük şirketlere ait onbinlerce belge ve sırrı, isteyen her müşterinin her rakibin ve her kamu denetmeninin inceleyebilmesi için siteye yükleyeceklerini kaydetti.

Forbes tarafından ahlaki ideolog olarak da tanımlalan Assange, amacının etik olmayan kararlar ve ekonomik düzendeki işleyişi gözler önüne sererek, insanların dikkatini çekmek olduğunu söylüyor.

Bankalarla ilgili sızıntının bir fenomen olacağını ve ekonomik krize neden olabileceği belirtilirken, ortaya çıkacak belgelerin Enron skandalından daha fazla ses getirmesi bekleniyor.