Sarıçam'da İşsizliği Önleme Projesi

Sarıçam Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Saimbeylililer Derneği işbirliği ile Sarıçam ilçesinde işsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla gazaltı kaynakçılık kursu açıldı.

Esentepe Mahallesinde bir atölyede açılan kursa 23 kişi katılıyor. Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen kursa Sarıçam Belediyesi de kursta kullanılacak sarf malzemelerini temin ederek destek sağlıyor. Kursun başlaması nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, "Sivil toplum kuruluşlarının bu tür meslek edindirme kurslarına önem vermeleri beni mutlu ediyor. Bize iş için gelenlere soruyorum ne iş yaparsın diye soruyorum. Bu iş isteyenlerde her işi yaparım diyorlar. Bu arkadaşlar kazma kürek işçisi. Oysa Organize Sanayi'de iş adamları kalifiye eleman getirseniz işe alırım diyorlar. Bu açıdan Saimbeyliler Derneği bu açığı görmüş bu kursu açmış. Belediye olarak biz destek oluyoruz. Bu kursları sivil toplum açsın bizde destek verelim" dedi.
Sarıçam İlçe Halk Eğitim Müdürü Fuat Özkan ise Saimbeylililer Dernek Başkanı İbrahim Şahbaz'ın kendisine böyle bir proje teklifiyle geldiğinde bunu hiç düşünmeden kabul ettiğini belirterek, "Biz Sarıçam'da Sarıçam halkının yararına olan her projeye sahip çıkmak için varız. Bu önemli bir proje Sarıçam'da işsizliği önlemek adına yapılıyor. Çünkü ilçede gençleri iş sahibi yapmak için önce meslek sahibi yapmalıyız"diye konuştu.
Bu arada kaynak kursu, Başkan Zenbilci'nin ilk kaynak puntasını yapması ile başladı. Hafta içi her gün saat 17.00 ile 21.00 arasında ki kursa 23 kişi katılıyor. Kursiyerler toplam 208 saat kurs görecek ve bu süre içinde Türkiye İş Kurumu aylık 300 TL civarın da ücret ödeyecek.