Memur-Sen Ünye Şube Başkanı Coşkan: Hizmet kolu çalışanları da 'eğitim çalışanı' sayılmalı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Ünye Şube Başkanı Şinasi Coşkan, hizmetli, memur ve şef konumundaki devlet çalışanlarının, özlük hakların

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Ünye Şube Başkanı Şinasi Coşkan, hizmetli, memur ve şef konumundaki devlet çalışanlarının, özlük haklarını yeterince elde edebilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Şinasi Coşkan, hizmetli, memur, şef ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda, Ankara'da yapılan sendika genel kurul toplantısında alınan kararları ve bildirileri üyelerle paylaştı. Hizmet kolu çalışanların tamamının, sınıf ayırımı yapılmaksızın 'eğitim çalışanı' olarak değerlendirilmesini isteyen Coşkan, söz konusu kavramın kabul ettirilmesi halinde birçok problemin üstesinde gelineceğine inandığını belirtti.

Toplantıda çalışanlara slayt eşliğinde haklarını anlatan Coşkan, eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin sadece öğretmenlere değil, bütün eğitim çalışanına verilmesi gerektiğine işaret etti.

Çalışma sürelerinin günde 8, haftada 40 saatle sınırlandırılmasını ve fazla çalışmalar için de mesai ücreti ödenmesini isteyen Coşkan, "Bursluluk hakkı için yüzde 25'lik 'öğretmen çocukları' ibaresi yerine 'eğitim çalışanları' ibaresi yer almalı. Okullarda ve kurumlardaki yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için norm kadrolar oluşturulmalı ve norm sayısınca personel alımı gerçekleştirilmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfı ve memurlara da uygulanan özel hizmet tazminatı öğretmenlerin aldıklarıyla eşitlenmelidir." dedi.

Öğretmen dışında kalan hizmetli, memur, teknisyen gibi Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının görev tanımlarının yapılarak, bu personelin atama ve yer değiştirme işlemlerinin düzenlenmesi konusunda çalışma yapılmasının şart olduğunu kaydeden Coşkan,

"Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Aylıkla Ödüllendirilmesi Hakkındaki Yönerge'ye göre, aylıkla ödüllendirme eğitim-öğretim hizmetleri sınıfına dahil kadrolar için binde yirmi ancak diğer hizmet sınıflarına dahil kadrolar için binde on olarak tahsis edilmektedir. Bu ödüllendirme oranı memur ve hizmetliler için de binde 20 olarak belirlenmeli." diye konuştu.

Coşkan şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı merkez ve taşra teşkilâtında eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre halen asil memur olarak görev yapan ve öğretmenliğe atanma şartı taşıyan personelin, atanma taleplerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında asil memur olarak görev yapan personelden öncelikli olarak değerlendirilmeli. Genel idare hizmetlerinde çalışan tüm memurların tümüne ek ders ücreti verilmeli, şeflerin aldığı ek dersleri şube müdürleri ve milli eğitim müdürleri gibi 25 saate çıkartılmalı. Ön lisans yada lisans mezunlarına MTSK ve ÖSYM sınavlarında görev verilmelidir. Memurluktan şefliğe atananların 500 yan ödeme alırken VHKİ kadrosundan şefliğe atananlar 2250 yan ödeme almaktadırlar. Şefliğe atanan tüm memurların da yan ödemesinin 2250 olması gerekir."

Şinasi Coşkan, aynı statüde olup da birçok haktan yararlanamayan insanlara yardımcı olmak zorunda olduklarını vurguladı.