Ak Parti Balıkesir Teşkilatında Mahmut Poyrazlı Dönemi

AK Parti Balıkesir teşkilatında Mahmut Poyrazlı dönemi başladı

Ak Parti Balıkesir Teşkilatında Mahmut Poyrazlı Dönemi
AK Parti Balıkesir teşkilatında Mahmut Poyrazlı dönemi başladı. Uzun zamandan beri boş olan il başkanlığına AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Avukat Mahmut Poyrazlı'nın atandığı bildirildi. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı koltuğu bir süre önce Avukat Adil Çelik'in istifa etmesinin ardından boş kalmıştı.

ATAMA KRİZİ BİTTİ
Balıkesir'deki il başkanlığı için teşkilatlar arasında yapılan temayül yoklamasında birçok isim ile görüşülürken özellikle iki flaş isim öne çıktı. Şenol Durmuş ve Mahmut Poyrazlı üzerinde yoğunlaşan genel merkezde teşkilatlara bakan yetkili isimler Enver Yılmaz ve Aydın milletvekili Mehmet Erdem Balıkesir'e gelerek birçok partili ve adı geçen aday isimlerle birebir görüşmeler yaptı. Tüm bu görüşme ve incelemelere rağmen il başkanının beklenen süre içinde atanamaması teşkilatta kriz sinyalleri verdi. İnce eleyip sık dokuyan AK Parti genel merkezi ise nihayet son iki haftadır yaşanan Ankara trafiğinin ardından hazırlanan raporu genel başkana sundular. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şenol Durmuş ve Mahmut Poyrazlı ile görüştü. Eski il başkanı Adil Çelik ile de görüşen Erdoğan nihai kararını açıklayıp diğer adı geçen aday isimler ile tüm parti teşkilatlarının yeni il başkanı Mahmut Poyrazlı'ya destek olmalarını istedi. Dün gece netlik kazanan Mahmut Poyrazlı'nın il başkanlığı bugün de parti teşkilatı tarafından basına resmen duyuruldu.

MAHMUT POYRAZLI KİMDİR?
Avukat Mahmut Poyrazlı 26 Aralık 1965 tarihinde Balıkesir'de doğdu. Evli ve 2 çocuk babası. İlk ve oota öğrenimini Balıkesir'de tamamlayan Mahmut Poyrazlı 1983 - 1987 yılları arasında okuduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarıyla tamamladıktan sonra avukatlık mesleğine adım attı. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra Balıkesir Barosunda Avukatlık stajını yapan Poyrazlı, 1989 yılında Avukatlık ruhsatını alarak serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 1989 yılında askere giden Mahmut Poyrazlı Tuzla Piyade Okulu'ndaki yedek subay öğrenciliğinin ardından Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Hava Piyade Asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirdi. Askerliği sırasında Adalet Bakanlığı'nın açtığı Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavını kazanan Poyrazlı askerden sonra Balıkesir Adliyesinde hakimlik stajına başladı. Staj sonrası 1 Ekim 1992 tarihinde hakim olarak atandığı Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki görevinden aynı yılın Aralık ayında istifa edip tekrar serbest avukat olarak çalışmaya devam etti. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı halen Balıkesir'de serbest avukat olarak çalışıyor. Poyrazlı, 1996-1998 yılları arasında Türkiye'nin en büyük barolarından olan Balıkesir Barosu Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1998-2002 yılları arasında iki dönem Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve Baro Genel Saymanlığı görevinde bulundu. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Mahmut Poyrazlı, Balıkesir İl Teşkilatının kuruluşundan 2003 yılı 1. Olağan İl Kongresine kadar Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. Aynı dönem içinde kısa bir süre İl Teşkilat Başkanlığı da yapan Mahmut Poyrazlı 5 Temmuz 2009 tarihinde yapılan 3. Olağan İl Kongresinde il başkan adayı iken son anda Adil Çelik lehine çekilerek tekrar il yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Başkan Vekili olarak görev yapan Mahmut Poyrazlı, eski il başkanı Adil Çelik'in istifa eden yönetim kurulunda yer alıyordu. Poyrazlı bugünden itibaren il başkanı olarak atandı.

YENİ BAŞKANIN KEFİLİ MİLLETVEKİLLERİ
Bu arada, AK Parti'de sona eren atama krizinin yeni bir krize yol açıp açmayacağı konuşuluyor. Adaylardan genel merkezin de üzerinde en fazla durduğu isimlerden olan Şenol Durmuş'un il başkanlığına kesin gözüyle bakılırken Balıkesir'deki ilçe teşkilatlarının büyük bölümünün Mahmut Poyrazlı'yı istemeleri genel merkezin tercihi üzerinde etkili oldu. Ancak, Mahmut Poyrazlı'nın il başkanı olarak atanmasında en büyük pay ise milletvekilleri. Balıkesir'deki milletvekilleri A. Edip Uğur (AK Parti genel başkan yardımcısı), İsmail Özgün, Ayşe Akbaş, M. Cemal Öztaylan ve Ali Osman Sali Mahmut Poyrazlı için tasarruf kullanıp kefil oldular. Milletvekillerinin bu referansı ve kefilliği ise Başbakan Erdoğan'ın Poyrazlı'yı il başkanı olarak görevlendirmesine yol açtı. Dün akşam il başkanlığı için isimleri geçen Şenol Durmuş, Mahmut Poyrazlı, Mehmet Akif Okur ve Erhan Akyıldız ile 10'ar dakika görüşen Recep Tayyip Erdoğan yaşanan sıkıntılı süreci Mahmut Poyrazlı ile birlikte aşacaklarını, diğer isimlerin de bu minvalde toplanıp destek vermelerini istediğini söyledi. Ancak, özellikle Balıkesir'in merkez köylerinde ve teşkilatın belli bölümünde büyük bir desteğe sahip olan Şenol Durmuş'un il başkanı olarak atanmasını bekleyen kesimler ise hayal kırıklığı yaşadı. Şenol Durmuş'un il başkanı olarak atanmasını isteyen 120 köy muhtarının imzaladığı bir dilekçe ve yazının AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere bizzat Ankara'ya gidilerek danışmanlarına verildiği, ancak, bu taleplerinin Erdoğan'a ulaşıp ulaşmadığından emin olmadıkları ileri sürüldü. Köylerden genel merkeze bu konuyla alakalı tepkilerin iletileceği kaydedildi. AK Parti'nin kuruluşu ve öncesinde aktif rol alan eski İGM üyesi ve Grup Başkan Vekili olan Şenol Durmuş özellikle köylerde tutulan ve sevilen bir isim olarak biliniyor.

ŞENOL DURMUŞ: "BAŞBAKAN GÖNLÜMÜZÜ ALDI"
Şenol Durmuş, yeni atanan il başkanının teşkilata ve Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi. Mahmut Poyrazlı'nın atanmasıyla alakalı tercih, tasarruf ve talimatın bizzat Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu vurgulayan Şenol Durmuş, "Sayın Başbakanımızın tasarrufudur, saygılıyız. Bizimle (beş aday) 10'ar dakika görüştü. Gönlümüzü aldı. Balıkesir'deki beş milletvekilimiz Mahmut Poyrazlı kardeşimiz için kefil olmuşlar. Sonsuz saygım var. Genel başkanımız yaşanan sıkıntılı süreci Mahmut bey ile birlikte aşacağı dedi ve bizlerin de Mahmut beyin etrafında toplanıp destek olmamızı istediler. Ben partim için her zaman çalışmaya devam edeceğim, bize küsmek yakışmaz. Eşim adına seviniyorum, ama Balıkesir adına aynı sevinci hissettiğimi söyleyemem. Başbakanımızın takdirleridir, her şeyi zamana bırakıyorum. Çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
5 Temmuz 2007 tarihinde yapılan AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı 3. Olağan kongresinde 4 aday il başkanlığı için yarışmıştı. Adil Çelik, Şenol Durmuş, Mahmut Poyrazlı ve Recai Gürcan isimli adaylardan seçim günü Mahmut Poyrazlı Adil Çelik'in lehine adaylıktan çekilince Adil Çelik ve Mahmut Poyrazlı'nın birleşik listesi 306 oy alırken Şenol Durmuş 204 oy, Recai Gürcan ise 1118 oy almıştı. Seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından sahneye çıkan İl Başkanı Adil Çelik meslektaşı olan Mahmut Poyrazlı ile birbirlerine sarılarak ağlamış, zaferlerini gözyaşı dökerek kutlamışlardı. Adil Çelik ve Şenol Durmuş yaptıkları konuşmalarda birbirlerini sert ifadelerle eleştirmişlerdi. Bugün gelinen noktada ise Adil Çelik'in üç buçuk yıl önceki kongrede sarılıp ağladıkları Mahmut Poyrazlı başta olmak üzere merkez ilçe başkanı ve bazı milletvekilleriyle aralarında soğuk rüzgarlar esti. Zamanla gerilen ilişkiler kopunca Adil Çelik, il başkanlığından istifa etti. Bir süredir boş olan il başkanlığına Mahmut Poyrazlı'nın atanmasıyla yaşanan boşluk da dolmuş oldu. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı kendisine gösterilen teveccüh ve güvene teşekkür ederken yaklaşan genel seçimlere merkez ve tüm teşkilatlarda en iyi biçimde hazırlanacaklarını, başarılı olmak için var güçleriyle çalışacaklarını bildirdi. İl başkanı Poyrazlı ilk olarak 50 asil 50 yedek olmak üzere toplam 100 kişilik yönetim kurulu listesini hazırlayıp genel merkezin onayına sunacak. AK Parti Balıkesir Teşkilatında Mahmut Poyrazlı'yı destekleyen partililer ise büyük sevinç yaşadı. İl Başkanı Mahmut Poyrazlı Başbakan tarafından görevlendirilmesinin ardından tebrik yağmuruna tutuldu.