Tema Eğitim Tır'ı Aydın'a Toprağa Saygı İçin Yürüyecek

ADÜ Merkez Yerleşkesindeki çalışmalarını tamamlayan TEMA Eğitim Tır'ı 27 Kasım-18 Aralık 2010 tarihlerinde TCDD Aydın İstasyonu'nda eğitim faaliyetlerine devam edecek.

Tema Eğitim Tır'ı Aydın'a Toprağa Saygı İçin Yürüyecek
TEMA Vakfı Eğitim Tır'ının Aydın'daki eğitim çalışmaları kapsamında 18 yıldır TEMA Vakfı tarafından hayata geçirilen ve bu yıl 29 Kasım-5Aralık 2010 tarihlerinde ağırlıklı olarak "Toprak ve Toprak Erozyonu" konusunun işleneceği "Erozyonla Mücadele Haftası"nı da içine alıyor.
TEMA Vakfı Eğitim Tır'ı Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında 2 Aralık 2010 Perşembe günü Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek törenin ardından Atatürk Meydanı-Adnan Menderes Bulvarı- Otogar Kavşağı güzergahında "Toprağa Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.
TEMA Vakfı Eğitim Tır'ının enerji ihtiyacının üzerindeki 12 güneş panelleri ve l rüzgar tribünü ile desteklenmekte olduğuna işaret eden TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, "TEMA Vakfı Eğitim Tırı'ndaki güneş panelleri ve rüzgar tribünü günde 6.2-9.5 kilovat enerji üretebilmekte; üretilen enerji ile, bilgisayar, müzik yayın sistemi, televizyon, projeksiyon, semaver ve 100 adet ampul çalıştırılabilmektedir. Yenilenebilir, çevre dostu enerji kaynaklarından olan güneş ve rüzgar enerjisi ile desteklenen eğitim tırı, doğayı koruma açısından bir örnek teşkil etmektedir. Çok yakın gelecekte güneşin çok bol olduğu güzel ilimiz Aydın'ımızda, apartmanların, sitelerin, resmi ve özel kurumların enerji ihtiyacını güneş ve rüzgar enerjisinden sağlandığını, şehir içinin otomobil trafiğinden kurtarılarak, bisiklet kullanımının yaygınlaştığını görmek TEMA Vakfı gönüllülerini ve sürdürülebilir sağlıklı bir çevrede yaşamak isteyen herkesi mutlu edecektir. Unutulmamalı ki, bu alanda yapılacak yatırım başlangıçta çok gibi görünse de kısa sürede kendini amorti edecek, ihtiyaç fazlası ulusal şebekeye verilerek yatırımcısına gelir de sağlayacaktır" dedi.
TEMA Vakfı ile Deniz Temiz Derneği TURMEPA, 2008 yılında "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği"ne karşı "Geleceğimiz Erimesin" sloganıyla; karada TEMA Vakfı Eğitim Tır'ı ile denizde Deniz Temiz Derneği TURMEPA eğitim gemisi ile "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği", "Doğal varlıklar ve Korunması", "Toprak ve Toprak Erozyonu", "Ekosistem", "Orman ve faydaları", "Su ve Suyun Tutumlu kullanılması", "Çevre ve çevre kirliliği"," Hava ve hava kirliliği" konularında TEMA Eğitim uzmanları, Gönüllü TEMA Vakfı Eğitmenleri tarafından herkesin katılımına açık, ücretsiz eğitimler veriyor.