Galatasaray Beşiktaş derbisi ve maç özeti,golleri

Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray ile Beşiktaş maçında gülen taraf Beşiktaş oldu. Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi. Galatasaray Beşiktaş derbisi,Galatasaray Beşiktaş maç skoru ve Galatasaray Beşiktaş golleri izle ile ilgili detaylar...

Galatasaray Beşiktaş derbisi ve maç özeti,golleri
Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray ile Beşiktaş maçında gülen taraf Beşiktaş oldu. Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi. Galatasaray Beşiktaş derbisi,Galatasaray Beşiktaş maç skoru ve Galatasaray Beşiktaş golleri izle ile ilgili detaylar...Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son derbi maçında, Beşiktaş deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Beşiktaş ezeli rakibi için kötü bir kapanışa imza atarken, 2002 yılından sonra Ali Sami Yen'de ilk ve son galibiyetini almış oldu

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın en zorlu mücadelesinde ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Stadı'nda son derbisini oynayan Galatasaray, Beşiktaş'a 2-1 mağlup olarak taraftarına ağır bir üzüntü daha yaşattı. Beşiktaş ise ezeli rakibini hem böylesine önemli bir maçta yenmenin, hem de bir nevi şampiyonluk mücadelesine havlu attırmanın sevincini yaşadı. Ayrıca siyah-beyazlı takım 2002 yılından sonra Ali Sami yen Stadı'nda ilk ve son galibiyetini almış oldu

Galatasaray Beşiktaş derbisi ve maç özeti,golleri  GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI FOTO GALERİ

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Guti ve 79. dakikda Mert Nobre kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 90+1. dakikada Harry Kewell'dan geldi.Ligde var olma savaşı veren iki takımın bu mücadelesi sonrasında Beşiktaş aldığı bu galibiyetle puanını 24'e yükseltirken, Galatasaray 17 puanda kaldı.Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Beşiktaş bu moralle Bursaspor'u ağırlayacak, Galatasaray ise Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak.

BARIŞ'IN YERİNE CANA, BAROS YEDEK SOYUNDU

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, sakatlığı düzelen Cana'yı ilk 11'de sahaya sürerken, Kayserispor maçının ilk 11'inde bulunan Barış'ı yedek soyundurdu.Galatasaray'da Milan Baros 42 gün sonra sahalara dönerken, Hagi bu futbolcuya yedekler arasında şans tanıdı.Galatasaray'da sakat olan Arda'nın yanı sıra Serdar Özkan, Serkan Kurtuluş, Mustafa Sarp ve Aydın kadroda yer almadılar.

GUTİ CEZASINI TAMAMLADI

Beşiktaş'ta sarı kart cezası nedeniyle geçen haftaki Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Guti Hernandez, Galatasaray derbisinde takımdaki yerini aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Guti'ye orta alanda yer verirken savunmanın solunda ise İbrahim Üzülmez'in yerine İsmail Köybaşı'ya şans tanıdı.

Siyah-beyazlılarda, sakatlığı geçen Ersan savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte forma giyerken, kaleyi Cenk korudu.

Son oynanan Konyaspor maçının kadrosundan 2 değişiklik yapan Schuster, sakat olan Quaresma'nın yerine Guti'ye, İbrahim Üzülmez'in yerine de İsmail'e görev verdi.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Hakan Arıkan, Michael Fink, Necip Uysal, İbrahim Üzülmez, Tomas Zapotocny, Erhan Güven ve Ali Kuçik yer aldı.

DERBİ KONTROLLÜ BAŞLADI

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan 2010 yılının son derbisi durgun başladı. İki takım ilk olarak birbirini tartarken, oyun orta sahada sıkıştı. Galatasaray ve Beşiktaş ilk dakikalarda sol kanatlarını kullanarak ataklarını geliştirmek isterken savunmalar bu bölümde oldukça dikkatliydi.

ALİ TURAN'IN HATASINI GUTİ AFFETMEDİ

Maçta takımlar yavaş yavaş ceza sahalarına yaklaşmaya başlarken, bu pozisyonların biri penaltıyı doğurdu. Mücadelenin 7. dakikasında sol kanattan ceza sahasına giren Filip Holosko, Ali Turan'ın arkadan müdahalesiyle yerden kalınca, Cüneyt Çakır tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Guti, meşin yuvarlağı filelere göndererek Beşiktaş'ı ezeli rakibi karşısında 1-0 öne geçirdi.

CENK KALESİNDE DUVAR ÖRDÜ!

Golden sonra Galatasaray yavaş yavaş oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Sarı-kırmızılı takım yediği şok golün ardından rakip kaleye yüklenmeye başladı. Beşiktaş ise golün verdiği rahatlıkla savunmada kaldı. Siyah-beyazlı takım kendi yarı sahasında çıkamayınca, kalesinde önemli tehlikeler de yaşadı. Mücadelenin 21. dakikasında Cana'nın ara pasında Pino karşı karşıya durumda Cenk'e takıldı. Cenk'in Pino'ya yaptığı müdahale sonrasında boşta kalan topu Kewell tamamladı ancak Cenk bir kez daha gole izin vermedi. Bu pozisyondan üç dakika sonra Pino bu kez Sabri'nin ara pasıyla net bir fırsat yakaladı. Kolombiyalı yine Cenk'i geçemeyince ciddi pozisyonlar sarı-kırmızılılar için sonuçsuz kaldı. İlk 45 dakikada Ali Sami Yen Stadı'nda başka gol sesi çıkmayınca, Beşiktaş soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

HÜCÜM HATTINA TAKVİYE

İkinci yarı başlarken geride olan Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi oyuncu değişikliği yaparak hücumda daha etkili bir görüntü çizgmek istedi. Hagi ikinci devrenin başında, yaptığı penaltıyla Beşiktaş'ın golünde büyük bir katkısı olan Ali Turan'ı oyundan alırken, yerine Mehmet Batdal'a şansı verdi. Bu değişiklikten sonra Ali'nin yerine sağ beke Sabri geçerken, Mehmet en uçta görev yaptı.

BEŞİKTAŞ SAVUNMADA KALDI

Galatasaray değişiklikle birlikte ikinci yarıya baskılı başladı. Beşiktaş ise golden sonra olduğu gibi yarı sahasında kalmaya devam etti. Sarı-kırmızılı takım savunmasını da orta sahaya kadar çıkarırıken, siyah-beyazlılarda ön liberolar, ceza sahasına oldukça yakın oynadı. Ataklar ise Guti'nin önderliğinde şekillendi.

Galatasaray'ın baskılı oynadığı bölümde gol pozisyonu üretemezken, Beşiktaş'ın 61. dakikada Nobre ile attığı bir gol de faul gerecekçesiyle geçersiz sayıldı.

BİR TAKVİYE DAHA

Hagi, takımının pozisyon üretememesi sonucunda ilginç bir oyuncu değişikliğine gitti. Tecrübeli teknik adam savunma oyuncusu Servet Çetin'i oyundan alırken, sahaya orta saha elemanı olan Barış Özbek'i sürdü. Barış oyuna girdikten sonra Lorik Cana, savunmasın ortasına geçti.

SAVUNMALAR DÜŞÜNCE POZİSYONLAR BAŞLADI

Ali Sami Yen Stadı'nda maçın son yirmi dakikalık bölümüne yaklaşılırken, savunmalar hatalar yapmaya başladı. Mücadelenin 68. dakikasında Galatasaray savunması Beşiktaş atağında hamle yapamayınca Holosko'nun şutu 'çatal' diye tabir edilen yerden döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Beşiktaş'ta İbrahim Toraman topu Kewell'a kaptırdı. Ceza sahası içinde geriden gelen Kewell'ın topu ayağındaki topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak Pino'nun önüne düşrü. Pino'nun gelişine vuruşunda Cenk yine kalesini gole kapattı.

SANTRANÇ OYNAR GİBİ!

Beşiktaş savunmasının zorlanamaya başladığı anlarda hagi oyuna bir hücumcu daha aldı. Oyunda pek bir varlık gösteremeyen Elano, Galatasaray'da kenara gelirken, yerine Milan Baros girdi.

Bernd Schuster ise savunmasının sıkıntı yaşamasından sonra orta sahada rakibini durdurmak adına hamlesini yaptı. Schuster, ofansif yönü daha çok olan Tabata'yı kulübeye çekerken, yerine defansa da yardım edebilecek olan Necip Uysal'ı aldı.

NOBRE, ALİ SAMİ YEN'E HAVLU ATTIRDI!

Beşiktaş, Necip'in de oyunda dahil olmasından sonra orta sahada üstünlüğü eline almaya başladı. Siyah-beyazlılar rakibini kalesine yaklaştırmamaya başlarken, hücuma da çok adamla çıkmaya başladı. Beşiktaş'ın hızlı çıktığı bir kontratakta ilk golan atan Guti sol tarafttan ceza sahasına harika bir orta yaptı. Hava toplarının etkili ismi Nobre bu ortada kafa vuruşunu yaparak Ufuk'u mağlup etti. Ve bu golle siyah-beyazlılar deplasmanda 2-0'ı yakaladı.

KEWELL'IN GOLÜ SADECE SKOR DEĞİŞTİRDİ

Nobre'nin golünden sonraki geçen bölümde Galatasaray, uzatma dakikalarında farkı bire indirdi. Mehmet Batdal'ın 90+1. dakikada sol kanattan yaptığı ortada Kewell penaltı noktası civarından kafayı vurarak Cenk'in de hatasıyla topu filelere gönderdi. Galatasaray geç bulduğu gol sonrasında beraberlik için ümitlensede, Beşiktaş buna izin vermedi. Cüneyt Çakır'ın son düdüğü geldiğinde ise 3 puan Beşiktaş'ın oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada ceza sahası içinde Holosko, Ali Turan'ın müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
8. dakikada penaltı atışını kullanan Guti, topu ağlarla buluşturarak Beşiktaş'ı öne geçiren golü attı: 0-1.
15. dakikada Nobre'nin pasıyla sağdan Galatasaray ceza sahasına giren Tabata'nın sert şutunda, top üsten auta çıktı.
20. dakikada Elano'nun pasıyla Beşiktaş defansının arkasına sarkan Pino, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Cenk'i geçemedi. Kolombiyalı oyuncunun pasıyla ceza sahası içinde bu kez Kewell hareketlenirken, bu oyuncunun çalımları sonrası şutunda ise top yine Cenk'ten döndü.
24. dakikada Ersan'ın hatasında topu kapan Sabri pasını Pino'ya aktarırken, Beşiktaş savunmasında iki oyuncuyu çalımladıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kalan Pino'nun vuruşunda meşin yuvarlak Cenk'ten döndü. Havalanan topa Sabri'nin yaptığı kafa vuruşunda ise meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
42. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde yaşanan karambolde Ersan'ın kafa topuna çıkmakta gecikmesinden faydalanan Pino'nun kafa şutunda, kaleci Cenk topu yumruklayarak tehlikeyi önledi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Elano'nun kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta, barajı aşan top yandan az farkla auta çıktı.
53. dakikada sol kanattan Beşiktaş ceza sahasına giren Hakan'nın çıkardığı topa ceza sahası içinde Elano'nun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta gitti.
55. dakikada ceza sahası sağ çaprazından İsmail'in yaptığı sert vuruşta, top üsten az farkla auta çıktı.
64. dakikada sağdan Guti'nin kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda top kaleye paralel olarak az farkla yandan auta gitti.
68. dakikada ceza sahası içinde sol çaprazdan Holosko'nun yaptığı falsolu plase vuruşta, top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Hilbert'in şutunda ise defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
70. dakikada ceza sahası içinde Kewell'a defansın müdahalesi sonrası seken top arka direkte Pino'nun önünde kalırken, bu oyuncunun şutunda kaleci Cenk meşin yuvarlağı ayağıyla çıkardı.
71. dakikada soldan Kewell'ın ceza sahasına ortaladığı topa kale önünde 3 sarı-kırmızılı futbolcu da dokunamayınca, pozisyon autla sonuçlandı.
77. dakikada sağdan Hilbert'in ceza sahasına yerden gönderdiği topa Necip'ten önce uzanarak sahip olan Ufuk tehlikeyi önledi.
79. dakikada Beşiktaş, Galatasaray karşısında skoru 2-0 yaptı. Soldan Guti'nin yaptığı ortada, ceza sahası içinde Nobre şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.
90+1. dakikada soldan Mehmet Batdal'ın ceza sahasına yaptığı ortada, geriden gelen Kewell'ın sert kafa vuruşu sonrası yerden seken topu kaleci Cenk elinden kaçırdı ve meşin yuvarlak yan direğe çarptıktan sonra ağlara gitti: 1-2.

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Ufuk, Ali Turan (Dk. 46 Mehmet Batdal), Neill, Servet (Dk. 65 Barış), Hakan, Ayhan, Cana, Elano (Dk. 72 Baros), Sabri, Kewell, Pino
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İsmail, Tabata (Dk. 75 Necip), Guti (Dk. 90+2 Fink), Aurelio, Ernst, Holosko (Dk. 86 Ali), Nobre
Goller: Dk. 8 Guti (Penaltıdan), Dk. 79 Nobre (Beşiktaş), Dk. 90+1 Kewell (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 25 Hilbert, Dk. 49 Nobre, Dk. 51 Holosko (Beşiktaş), Dk. 40 Sabri, Dk. 44 Cana, Dk. 72 Elano (Galatasaray)